Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws

73 extra prullenbakken en/of zwerfvuilkleppen in de buurt van hondenvoorzieningen

Sinds april van dit jaar zijn er nieuwe regels voor het uitlaten van honden. Een belangrijke verandering is dat hondenpoep overal  moet worden opgeruimd. Om ervoor te zorgen dat hondenbezitters niet te ver hoeven te lopen met een zakje hondenpoep komen er 73 extra prullenbakken en/of zwerfvuilkleppen op ondergrondse containers in de buurt van hondenvoorzieningen in de stad. De gemeenteraad heeft hiervoor in 2018 extra geld beschikbaar gesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft de hondenuitlaatkaart deze week vastgesteld. De nieuwe prullenbakken en zwerfvuilkleppen worden zo spoedig mogelijk in 2018 geplaatst.

Voor de zomervakantie kon iedereen die dat wilde reageren op de concept-hondenuitlaatkaarten. Er zijn 43 reacties binnengekomen. Het grootste deel hiervan betrof aanvragen om extra prullenbakken en/of zwerfvuilkleppen op ondergrondse containers. Deze aanvragen zijn allemaal toegekend. Verder is op basis van het nieuwe beleid een aantal wijzigingen verwerkt. Zo zijn de uitlaatstroken (bruine borden) en hondentoiletten (blauwe borden) vervallen als aparte voorzieningen. Natuurlijk mag u de hond hier aangelijnd uitlaten, maar poep ruimt u hier zelf op.

De regels
In de bebouwde kom houdt u uw hond overal aan de lijn. In de losloopgebieden (groene borden) en op de hondenspeelvelden (gele borden) mag uw hond los. Hondenpoep ruimt u overal zelf op. Alleen in de losloopgebieden hoeft dit niet. In gebieden met rode borden, kinderspeelplekken en schoolpleinen mogen honden niet komen. Ook niet aangelijnd.

Alle informatie over het hondenbeleid is te vinden op www.dordrecht.nl/honden

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites