Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht

Een Schone stad….je hebt ’t zelf in de hand….

groenEn dat geldt ook voor het groen. Mooi groen staat vrolijk en levert een bijdrage aan de leefbaarheid van de buurt. Onderzoek wijst uit dat een groene omgeving ook van invloed is op de gezondheid van mensen. Groen maakt een straat of buurt aantrekkelijker, en nodigt uit tot ‘schoon’ gedrag.

Groenonderhoud
De gemeente onderhoudt het groen in de stad. De meeste werkzaamheden in het groen worden niet door gemeentelijke medewerkers zelf uitgevoerd. Meestal doen aannemers dat in opdracht van de gemeente. Die planten het groen aan, snoeien het, en houden het groen schoon.

Zelf iets doen
Het openbaar groen is van iedereen, en dat moet ook zo blijven. Maar als u zelf wilt werken aan het groen in uw straat zijn daar mogelijkheden voor. U mag zelf het groen verfraaien. U kunt bijvoorbeeld een ‘boomtuintje’ aanleggen, in de aarde rondom een boom. U kunt ook een heel plantenvak ‘adopteren’. Daarbij maakt u afspraken met de gemeente over wat u zelf doet aan een plantenvak in de buurt en krijgt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld mooiere beplanting te plaatsen.
Heeft u interesse in het zelf onderhouden van groen? Lees de PDF-bestandmeest gestelde vragen en antwoorden (70 kB) door. Wilt u daarna aan de slag, laat het dan weten aan de gemeente. Dan kunnen er waar nodig afspraken over worden gemaakt. Dit kan via Klantencontactcentrum (14 078).

 

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078
Meer contactgegevens