Spring naar inhoud
  • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Natuur en milieu

Natuur en milieu

Natuur in de stad

De gemeente Dordrecht hecht veel waarde aan natuur in de stad. Onder de noemer stedelijke ecologische structuur zijn in de stad natuurgebieden met elkaar verbonden. Er is een netwerk van leefgebieden en verbindingzones voor flora en fauna aangelegd. In de omgeving van Dordrecht kunt u prachtig wandelen, fietsen, varen en sporten.


reiger en eend

Groenonderhoud
De gemeente besteedt veel aandacht aan het onderhoud van het groen. Bomen en struiken in de stad worden regelmatig gesnoeid. Hierdoor kunnen ze groeien en blijven ze gezond. Maar niet al het groen in de stad is goed. De gemeente bestrijdt zowel het onkruid op verharding (straten en trottoirs), als het onkruid tussen bomen en struiken.

Bomen in Dordrecht

Bomen vormen de meest in het oog springende groenelementen in onze stad. Zij dragen de groenstructuur van de gemeente en bepalen voor een groot deel het groene gezicht van de stad. De gemeente vindt het daarom belangrijk om de bomen die onze stad rijk is te koesteren en daar zuinig om te gaan. Zo maar een boom kappen, mag dus niet altijd. Hiervoor is soms een kapvergunning nodig. Of u een kapvergunning nodig heeft kunt u controleren via de vergunningcheck.

Parken

Dordrecht telt twintig parken en landgoederen. Ze hebben allemaal verschillende functies variĆ«rend van recreatief gebruik tot ecologisch- en cultuurhistorische functie. Kortom, de parels van onze stad, die voor iedereen toegankelijk zijn. Op www.dordrecht.nl/parken vindt u meer informatie over de parken in Dordrecht en wat daar zoal te beleven is.

Windenergie

Het gemeentebestuur van Dordrecht gaat de komende maanden de mogelijkheden verkennen voor windenergie. Windenergie is een duurzame energiebron en daarmee een belangrijke investering in de vergroening van de stad. Op www.dordrecht.nl/windenergie vindt u meer informatie over de plannen van de gemeente op het gebied van windenergie

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens