Spring naar inhoud
 • Mensen op het Emmaplein in Dordrecht
Home Inwoners Wonen en bouwen Wonen: meedenken, meedoen Nieuwe ambities voor de Spuiboulevard

Nieuwe ambities voor de Spuiboulevard

Spui Safari logo


Het gebied rond de Spuiboulevard moet een plek worden waar de inwoners van Dordrecht weer trots op kunnen zijn, waar men vertrouwen in heeft en dat kwaliteit uitstraalt. Het moet als een levendig stadsdeel bekendstaan, waar van alles gebeurt. Dit gebied moet een toplocatie worden voor wonen en werken in de Drechtsteden.


Spui Safari - website online

Om alle partijen in staat te stellen met ons mee te denken en te doen werd op 31 januari 2018 de SpuiSafari georganiseerd. Tijdens dit evenement ging een groep van bewoners, experts en ondernemers samen op ontdekkingstocht om een toekomstbeeld te ontwikkelen voor de Spuiboulevard en omgeving.


Bekijk de speciale website www.spuiboulevarddordrecht.nl voor de uitkomsten, foto's, video's en documenten van de SpuiSafari.


Spui Safari groepsfoto


Nieuwe ambities

Om haar ambitieuze plannen te realiseren, zal de gemeente de komende jaren intensief samenwerken met allerlei partijen die belangen hebben in dit gebied.


Een gebied waar het prettig wonen en werken is en fijn om te verblijven, met de historische binnenstad om de hoek, goede bereikbaarheid en een kwalitatief hoogwaardige openbare ruimte.


luchtfoto spuikwartier


Ontmoetingsplek

De gemeente wil in het gebied een nieuw stadskantoor realiseren dat een ontmoetingsplek moet worden voor alle inwoners van de stad. De bereikbaarheid moet uitstekend zijn zowel met de auto als op de fiets en er moet voldoende parkeergelegenheid zijn voor de bewoners en de bezoekers.


Er moet een goede mix gevonden worden tussen wonen en werken, zodat er ook 's avonds activiteit is in dit gebied. De Spuiboulevard moet perfect aansluiten op de binnenstad en er moeten goede woningen bijgebouwd worden om ervoor te zorgen dat de omgeving weer gaat leven.


Visie vrijgegeven voor participatie

De gemeente wil graag aanjager zijn van de transformatie van het gebied en heeft daarom een eerste ontwikkelvisie opgesteld, die in 2016 is besproken met de gemeenteraad. Dit heeft geleid tot een nieuwe visie voor het gebied. De visie is in 2017 verder uitgewerkt en is nu vrijgegeven voor participatie.


Want daarnaast zijn er heel veel verschillende partijen die er baat bij hebben dat de Spuiboulevard weer een glansrijke rol kan gaan spelen, zoals:

 • De huidige en toekomstige bewoners
 • Bewoners en bedrijven in de binnenstad
 • Ondernemers van de Voorstraat Noord
 • Vastgoedeigenaren in het gebied
 • Toekomstige bewoners
 • Bezoekers
 • Toeristen
 • NS reizigers
 • Hogescholen en studenten
 • Corporaties
 • Ontwikkelaars en beleggers


stadskantoor spuiboulevard

 


Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens