Spring naar inhoud
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Mogelijk vogelgriep duiven Wantijpark

Mogelijk vogelgriep duiven Wantijpark

Persoon in beschermde kleding

De gemeente laat De Gezondheidsdienst voor Dieren onderzoek doen naar duiven (Pauwstaartjes) in het Wantijpark. De gemeente trof enkele dode duiven aan in het park waar de gemeente zorgt voor zo'n 40 Pauwstaartjes. Andere duiven hebben gezondheidsproblemen die mogelijk duiden op vogelgriep.

Dierenverzorgers in het park dragen nu uit voorzorg beschermende kleding, handschoenen en een mondkapje om eventuele verspreiding te voorkomen. Bezoekers van het park worden via borden bij de ingangen geadviseerd uit de buurt van de dierenverblijven te blijven. Dat geldt ook voor honden en eventueel andere huisdieren.
De uitkomsten van het onderzoek worden begin volgende week verwacht.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites