Spring naar inhoud
  • banner straatbeeld Dordrecht
Home Inwoners Nieuws Nieuwsarchief Gebroeders De Witt klaar voor Warmetruiendag

Gebroeders De Witt klaar voor Warmetruiendag

WarmeTruiendag Gebroeders de WittVrijdag 10 februari 2017 is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten mensen massaal de thermostaat minimaal één graad lager en besparen zo per graad 6% energie, en dus 6% CO2. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) gaf vanochtend alvast het startsein voor Warmetruiendag in Dordrecht en deed de gebroeders De Witt een warme sjaal om. Met dank aan de dames van het Wereldwijven Handwerklab, die de mantels en sjaals maakten.


De wethouder roept alle Dordtenaren op om thuis, op school of het werk mee te doen. De groenste energie is immers de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar vele Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag.


Warmetruiendag in Dordrecht
Ook in Dordrecht doen steeds meer scholen en organisaties mee, zoals basisschool De Fontein (locatie Wielwijk). Om warm te blijven krijgen docenten en leerlingen van deze school soep en staan er extra bewegingsactiviteiten op het programma. Ook verschillende Dordtse locaties van de Gemiva-SVG Groep doen mee. De verwarming gaat een graadje lager en zo'n 180 cliënten en begeleiders trekken die dag hun warme trui aan.

Activiteiten tijdens Warmetruiendag
Bij Weizigt op de stadsboerderij (van 13.00-16.00 uur) en de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt (van 10.00-14.00 uur) kunnen Dordtenaren zich opwarmen met een kop warme chocolademelk. Een unieke foto kan gemaakt worden bij de 'selfiebanner' met op de achtergrond een ingepakte Grote Kerk. Verder kunnen bezoekers informatie krijgen over hoe ze thuis eenvoudig energie kunnen besparen. Bij Weizigt kan zelfs een warme trui gekocht worden bij het kraampje van Opnieuw & Co. Meer informatie via: www.weizigt.nl en www.dordtduurzaam.nl.

Fotowedstrijd
Het team van Duurzaamheidscentrum Weizigt en Dordt Duurzaam is erg benieuwd hoe Dordrecht zich warm houdt tijdens Warmetruiendag. Zij roepen deelnemers op om hun warmetruienfoto te delen. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de leukste foto's. Post een foto met de hashtags #warmetruiendag en #dordtduurzaam op Twitter, Facebook en/of Instagram. Of mail de foto naar dordtduurzaam@dordrecht.nl. Posten op de Facebookpagina van Dordt Duurzaam kan ook. Dordt Duurzaam deelt alle Dordtse foto's via haar sociale media kanalen.

Maak het verschil
Ongeveer een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. De verwarming een paar graden lager lijkt een druppel op de gloeiende plaat. Maar als heel Nederland een dag per jaar meedoet, kunnen we samen de waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. Samen maken we het verschil.

Kunnen wij deze pagina verbeteren of ziet u een fout? Laat het ons weten.

Gemeentelijke websites

Meer gemeentelijke websites


Gemeente Dordrecht

Bezoekadres Stadskantoor

Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht

Plaatsmarkering

In de Stadswinkel kunt u alleen PINNEN


Postadres

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht

Telefoon

14 078


WhatsApp
06 406 985 08

Meer contactgegevens