Zomer in Dordrecht

Ieder seizoen kent zo zijn eigen aandachtspunten in de stad. Wat doet de gemeente in de zomer om onze stad schoon, leefbaar en veilig te houden?

Zorgeloos op vakantieZomervakantie

Volgende week start officieel de zomervakantie. Veel inwoners gaan dan ook op vakantie. Maar maak het inbrekers niet te makkelijk. Vraag uw vertrouwde buren om op uw woning te letten, de post weg te halen en bij verdachte situaties 112 te bellen. U wilt voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit uw huis steelt. Lees hier hoe u zelf de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

Verder kunt u meer informatie vinden op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Zo vindt u informatie over:
•    Wooninbraak in uw buurt
•    Wat te doen bij wooninbraak?

Meldt uw kind aan voor de Zomerschool Dordrecht 2019

Heeft u kinderen op de basisschool? Nog drie weken en dan is het zes weken lang zomervakantie!Zomerschool II

Voor veel leerlingen best lang. Bij veel kinderen zakt de opgedane kennis en routine tijdens de vakantie deels weg. Om dat te voorkomen, kunnen kinderen ook dit jaar weer meedoen aan de succesvolle Zomerschool Dordrecht. In een periode van twee weken gaan de kinderen op een andere manier aan de slag met de lesstof. Vaak in kleinere groepen, zodat er veel meer aandacht is voor het kind. Ieder kind kan op zijn of haar eigen niveau bezig zijn. In de ochtend wordt aan taal en rekenen gewerkt en in de middag vind er een leuke activiteit plaats.

  • Voor wie: gemotiveerde kinderen uit de huidige groepen 3 t/m 7 die in zichzelf willen investeren
  • Wanneer: van maandag 19 t/m donderdag 29 augustus 2018 (9 schooldagen)
  • Tijd: van 08.45 tot 15.00 uur
  • Wat: lessen in taal, rekenen, begrijpend lezen, bewegend leren met sportleraren van Stichting Hattrick en cultuurlessen
  • Kosten: €20 eigen bijdrage per kind

Inschrijven

In de gemeente Dordrecht zijn er zeven verschillende locaties in diverse wijken: J.F. Kennedyschool Zuidendijk, Ikra, Prinses Julianaschool, School Vest, De Satelliet, De Regenboog en De Griffioen.

Inschrijven tot uiterlijk tot en met vrijdag 5 juli 2019, door een mailtje te sturen naar info@zomerschooldordrecht.nl. Aanmelden kan op de website: www.zomerschooldordrecht.nl. De Zomerschool is een initiatief van alle Dordtse basisschoolbesturen en de gemeente Dordrecht.

Vragen kun je stellen via info@zomerschooldordrecht.nl.

Zomerkermis

Het is al weer zover. De zomerkermis is in Dordrecht. Een echte familie kermis waar er genoeg te beleven valt. De zomerkermis is er van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni.Zomerkermis

Bereikbaarheid

De zomerkermis vindt elk jaar plaats aan de Spuiboulevard/Hellingen (in het centrum). Dit betekent dat het drukker wordt in de omgeving. De afsluitingen kunt u vinden op onze website. Kom zoveel mogelijk met de fiets, OV of te voet naar de Kermis. Er is voldoende ruimte om fietsen te stallen. Mocht u toch met de auto gaan, houdt dan rekening met extra reistijd en parkeer op Weeskinderendijk. De eerste 24 uur parkeer je daar gratis. Registreer wel je kenteken. Met een paar minuten wandelen, ben je op de Spuiboulevard. 

Meer informatie over de zomerkermis: https://centrumdordrecht.nl/evenement/zomerkermis-dordrecht/