Winter in Dordrecht

Ieder seizoen kent zo zijn eigen aandachtspunten in de stad. Deze winter zetten we een aantal onderwerpen in de schijnwerpers, zodat u weet wat er speelt.

Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van bomen in de herfst, de kwaliteit van het zwemwater in de zomer, en het opruimen van vuurwerk in de winter. Deze winter geven we extra aandacht aan eenzaamheid (rondom de kerstdagen) en Warmetruiendag.


COOL: doe mee met Warmetruiendag op 15 februari

Man in warme truiOp vrijdag 15 februari 2019 is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten veel scholen, organisaties en mensen thuis de verwarming een graadje lager. Per graad bespaart u maar liefst 6% energie en daarmee 6% CO2-uitstoot. Help mee onze aarde af te koelen.

Doet u ook mee?

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het effect. Op de website van Warmetruiendag kunt u aangeven dat u meedoet; er zijn al bijna 175.000 deelnemers! Ook vindt u op de website tips om er een extra leuke en gezellige dag van te maken.

Tips voor thuis

Maar liefst 36% van de CO2-uitstoot in Nederland komt door de verwarming van gebouwen. Minder stoken is dus belangrijk. Niet alleen op Warmetruiendag, maar liever elke dag. Dat kan door de verwarming een graadje lager te zetten, en bijvoorbeeld een vest of trui bij de hand te houden. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om energie te besparen in uw huis.
Het Regionaal Enerieloket  adviseert u daar graag bij. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van uw huis, of het plaatsen van zonnepanelen, maar ook heel eenvoudige tips zoals het aanbrengen van radiatorfolie. 
Ook op de website van Dordt Duurzaam vindt u tips en initiatieven om Dordrecht duurzamer te maken. Alle beetjes helpen. Doet u mee? 

ATTENT: aandacht voor elkaar

Kerst: een tijd waarin mensen elkaar opzoeken. Maar niet alle Dordtenaren brengen de feestdagen met andere mensen door. Of kunnen een luxe kerstdiner betalen. Daarom roepen wij op om iets extra's te doen voor een ander tijdens de donkere dagen. Geef bijvoorbeeld uw kerstpakket weg, doe een boodschap of drink een kopje koffie mee. Doet u ook mee?

Ook de gemeente en maatschappelijke organisaties spannen zich in om inwoners op allerlei vlakken te helpen. Benieuwd wat wij en anderen voor hen doen?

  • Samen tegen armoede
  • Zorg en ondersteuning aan mantelzorgers, vrijwilligers en zorgvragers door Sociaal Wijkteam Dordrecht, Jeugdzorg, Vrijwilligershuis, MEE Drechtsteden en Sociale Dienst Drechtsteden
  • WeHelpen: makkelijk online hulp zoeken en vinden

Oudere dame en jong meisje met cadeautjes

 

Uitgelicht