Edorado: Dordrecht is de beste plek voor ons bedrijf

Edorado koos drie jaar geleden bewust voor Dordrecht als vestigingsplaats.

,,Ons bedrijf richt zich vooral op het ontwikkelen en bouwen van snelle elektrische draagvleugelboten. Dat sluit goed aan op de maritieme maakindustrie in de Drechtsteden”, vertelt Giel Groothuis van het jonge bedrijf.

Een omgeving vol jonge mensen

,,Daarbij vonden we de Duurzaamheidsfabriek interessant als werkplek. Het is een omgeving vol jonge mensen. Wij hebben ruimte voor stagiaires en afstudeerders van het Da Vinci College. In de tussentijd hebben we een aantal van hen kunnen inhuren. Het op deze manier zoeken naar talent werkt goed voor ons.

Praktische hands-on-mentaliteit

Er heerst hier een praktische hands-on-mentaliteit. De mbo-studenten beheersen een mix van mechatronica: werktuigbouwkunde en elektronica, gecombineerd met software. En de praktische studenten kunnen voor ons werken aan de draaibank, lassen, watersnijden. Perfect om te komen tot prototypes met elektrische aandrijving en een draagvleugel systeem. 

Foto / Illustratie Edorado MarineZe vliegen boven het water

Onze boten kunnen ook op batterijen de gewenste snelheid en afstand halen. Dit kan doordat ze boven het water ‘vliegen’. We werken nu aan een speedboot van 8 meter, waarvoor we al 24 voorbestellingen hebben. In 2022 hopen we de eerste speedboten te kunnen leveren vanuit een productielocatie in deze regio. En dat is nog maar het begin.”