Crocs kiest voor DistriPark Dordrecht

Crocs, wie kent ze niet? Door campagnes met Justin Bieber en Post Malone is de comfortabele schoen ook onder jongeren razend populair. Elk paar dat men vanaf volgend voorjaar in Europa koopt, is via Dordrecht in een winkel of webshop beland.

Crocs is sinds de oprichting in 2002 heel snel gegroeid en wereldwijd actief in 90 landen. Het centrale distributiecentrum voor Europa verhuist begin volgend jaar van Rotterdam naar het DistriPark in Dordrecht. "Vanaf dan liggen in het 35.000 vierkante meter grote distributiecentrum miljoenen paren schoenen op klanten te wachten", vertelt Dennis Boor. Hij is directeur distributie en logistiek voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Goede ligging

,,Onze schoenen produceren we in Bosnië en Azië. Wij hebben voor Dordrecht gekozen omdat het strategisch ligt; dichtbij de Tweede Maasvlakte en de goede transportverbindingen richting Europa”, zegt Boor. Dennis Boor van Crocs bij het distributiecentrum in aanbouw

Werken in het magazijn

Een andere reden om naar Dordrecht te verhuizen, is de beschikbaarheid van veel mensen die op zoek zijn naar een baan. Crocs verwacht aan zo’n 350 mensen werk te kunnen bieden. Dat is meer dan een verdubbeling van de personeelsleden die er nu werken. 
Boor: ,,Wij bieden allerlei functies binnen het magazijn. Dat gaat om het lossen van containers, het laden van vrachtwagens, werken op heftrucks voor smalle gangen. Maar ook logistiek medewerkers op kantoor en supervisors hebben we nodig. Daarbij is Engels onze voertaal. Al onze mensen leiden we intern allround op en we moedigen interne doorstroming aan.”

Baanbrekend Drechtsteden

Bij het vinden van nieuwe medewerkers werkt Crocs nauw samen met Baanbrekend Drechtsteden. ,,Zij helpen ons om de juiste kandidaten te vinden. Het is heel fijn om zo’n partner te hebben die kan zoeken binnen een grote groep mensen. Zij hebben inzicht of de capaciteiten van deze kandidaten passen binnen ons bedrijf.” 
Boor wijst erop dat alle vrachtwagens en voertuigen van het bedrijf voldoen aan de hoogste milieueisen. ,,Dat sluit ook aan bij de toekomstige bedrijfsvoering op een hypermodern DistriPark. Dat is een grote pre voor de toekomst.”