Telefoontje welkom bij senioren

,,Ik vond het zo attent dat buurtwerk mij belde. Ik ben alleen en heb maar een kleine kring mensen om me heen. Dan is het fijn als iemand af en toe eens contact opneemt.

Al is het maar om te horen hoe het gaat en of ik het nog red.” Maartje Hoogendijk (81) is een van de bijna 1400 Dordtse ouderen die in coronatijd zijn gebeld door buurtwerkers en vrijwilligers.

1400 Dordtse ouderen gebeld

,,Wij belden jaarlijks al zo’n driehonderd senioren en gingen op huisbezoek. Maar sinds corona hebben we alle mensen in ons bestand telefonisch benaderd. We vroegen ze hoe het met ze ging en of ze hulp nodig hadden. Enkelen gaven aan vaker contact te willen. Dat verzorgen we nu met een groep vrijwilligers”, vertelt Dursel Buyukodabasi van het buurtwerk.

Een eenvoudige manier om aandacht te gevenmevrouw Hoogendijk aan het bellen

Cor Hordijk (66) is zo’n bellende vrijwilliger: ,,De jongste is 81, de oudste in de 90. Met iedereen heb ik een ander gesprek. Met de een over tuinieren, met de ander over zijn geboorteland of klassieke muziek. De mensen waarderen het praatje en ik vind het leuk om te doen.”  Dursel Buyukodabasi: ,,Bellen is een eenvoudige manier om mensen aandacht te geven. Ook na corona zouden we daarmee door willen gaan. Er is echt behoefte aan.” Maartje Hoogendijk beaamt dat: ,,Ik stel het echt op prijs.”