‘Werken in de techniek is werk met toekomst’

Op Dordtse Kil I ontwerpt en bouwt High Eye onbemande helikopters: Airboxers.

,,Werken in de techniek is erg leuk. Zeker als je ook iets met je handen kunt maken.” Joost de Ruiter vertelt enthousiast over zijn groeiende bedrijf met vijftien werknemers.

Nieuw model voor internationaal gebruik

techniek is werk met toekomstVolgend jaar komt een nieuw model op de markt dat nog langer in de lucht kan blijven. Deze heli’s met een lengte van 1.80 meter worden ingezet bij belangrijke missies: illegale vissers opsporen, walvissen tellen, grenzen bewaken.

Passie 

Voor de productie en de verdere ontwikkeling van de Airboxer verwacht hij op zoek te moeten naar meer personeel. ,,Het allerbelangrijkste dat onze medewerkers nodig hebben, is passie voor techniek; elektrotechniek, mechanica, aerodynamica. Dat kan zijn met een mbo-diploma of een opleiding op de universiteit. We hebben hier een combinatie
van mensen die een product of onderdeel kunnen tekenen en uitrekenen, tot mensen die onze helikopter in elkaar kunnen zetten. Dat is een heel precies werkje.”

Bedenken en maken 

De Dordtse ondernemer vindt het goed dat in Dordrecht veel gebeurt om kinderen en jongeren enthousiast te maken voor techniek. ,,Ik draag daar graag aan bij door over ons bedrijf te vertellen, ook op scholen. Technici zijn hard nodig. Als technicus kun je mooie producten bedenken en maken. Of dat nou een onbemande helikopter is bij ons, of een kraan of warmtepomp bij een ander bedrijf. Het is werk met toekomst. En wij ondernemers kunnen zeker ook nog leren van de jonge generatie. Mooi toch!’’