Aankoop zonnepanelen extra eenvoudig

De gemeente Dordrecht maakt het aankopen van zonnepanelen extra eenvoudig. Via het Energieloket Dordrecht kunnen bewoners sinds 1 maart weer een informatiepakket en een offerte opvragen.

Het Energieloket heeft al het uitzoekwerk gedaan en de installateur met het meest gunstige aanbod in de regio gekozen. ,,Dat maakt het makkelijker om de stap te nemen. Het vergelijken van alle mogelijkheden is best lastig”, weet Josefine Rook van het Energieloket. Josefine Rook van het Energieloket

Compleet pakket

De installateur verzorgt een compleet pakket met panelen, apparatuur en aansluitingen. Ook zijn de kosten vooraf bekend en wordt een inschatting gemaakt van de opbrengsten. ,,Er is bovendien een klein prijsvoordeel. Het bedrijf kan voordeliger inkopen en aanleggen als veel Dordtenaren tegelijk panelen aanschaffen.” De installateur regelt ook de btw-teruggave.

Meer info via regionaal energieloket

Er zijn nu geen subsidiemogelijkheden. Wel kun je salderen*. ,,De energie die je verbruikt en zelf opwekt, wordt aan het eind van het jaar tegen elkaar weggestreept. Dan kan het zijn dat je zelfs geld terugkrijgt”, legt Rook uit.
Al ruim 400 Dordtenaren deden de afgelopen jaren mee met een groepsaankoop van zonnepanelen. Vraag informatie en een offerte op via de website van Regionaal Energieloket en voer uw postcode in.

*Begin februari heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel om de salderingsregeling stapsgewijs af te bouwen als controversieel verklaard. Pas na de vorming van het nieuwe kabinet kan dus een beslissing over het wetsvoorstel verwacht worden. Als het wetsvoorstel doorgaat (wat is te verwachten) heeft u nog steeds een terugverdientijd van 7 tot 8 jaren. Wel dient u dan nog dit jaar de zonnepanelen te laten installeren.