‘Speelbos ook voor sportieve volwassenen’

,,Het speelbos De Elzen is niet alleen geschikt voor kinderen. Ook sportievelingen kunnen zich uitleven op de toestellen in het groen.”

Boswachter Angela KnookBoswachter Angela Knook van Staatsbosbeheer kijkt tevreden rond over het vernieuwde en uitgebreide terrein naast de Viersprong aan de Oude Veerweg. Bij Staatsbosbeheer en de gemeente bestond al lang de wens om het vandalismegevoelige speelbos van wilgentenen te vervangen en het water meer te kunnen beleven. ,,Het is heel bijzonder dat de gemeente Dordrecht geld heeft vrijgemaakt om dit groene gebied veel aantrekkelijker te maken”, zegt Knook. Kinderen en volwassenen dachten mee over hoe het speelbos eruit moest komen te zien.

Trekpontje

Zo is er een extra geul gegraven voor meer waterpret. Er zijn op meer plekken toestellen aangelegd. Er komt nog een zintuigenpad en een nieuwe, grote steiger geschikt voor mensen in een rolstoel. Ook het trekpontje keert terug: ,,Het pronkstuk van ons speelbos.” De speel- en sporttoestellen zijn niet allemaal direct te zien vanaf het pad. ,,Het leuke in dit gebied is dat je via struinpaadjes op ontdekkingstocht kunt door het groen”, zegt de boswachter. ,,Dat is onderdeel van de natuurbeleving, uiteraard met respect voor de natuur.”

Dat krijgt straks ook een impuls met het educatieprogramma NatuurWijs. Angela Knook: ,,Met leerlingen van basisscholen gaan we thema’s behandelen met hoofd, hart en handen. De natuur op deze prachtige plek is dan het klaslokaal.”

Het speelbos gaat voor de zomervakantie officieel open.