Plonsen, klauteren en aanmodderen in vernieuwd speelbos

,,Wacht, we willen ons nog even natmaken.” Vriendinnen Tessa en Sophia sprinten naar de touwschommel boven het water in speelbos De Elzen en keren druipend terug.

Sanne en Tessa en speelbos De ElzenWat hun favoriete speeltoestel is? Ze kunnen moeilijk kiezen. De slingerschommel of toch de ‘monkeybar’, palen met klimgrepen. Of het knuppelpad waar je moet balanceren op paaltjes.

Voor kinderen die houden van water, zand, klimmen en klauteren is het vernieuwde speelbos een uitgelezen plek. ,,Het is veel leuker geworden nu, met veel meer speeltoestellen en water”, zegt Sophia (10). Ze is er dit keer met groep 7 van Het Kristal. Tessa (11) traint hier regelmatig met NatuurlijkSportief. ,,Dan slepen we met takken en zo.” Van de trainingen toont ze filmpjes op het YouTube-kanaal Buitengewoon Tessa.

Wat de vriendinnen nog meer opvalt in het nieuwe speelbos? ,,Dat alle klimplekken en schommels van hout zijn gemaakt. Ze hebben ook stammen uit de Biesbosch gebruikt. Dat is leuker dan van metaal.” Ook aan ouders is gedacht, met picknick en zitplekken.