‘Veel ruimte voor unitonderwijs’

Grote lichte ruimtes, een vide met een tribunetrap en een ‘circuspiste’. Een groen schoolplein en een dakterras en volop ruimte om te spelen op het naastgelegen Energieplein.

VOLT - De Regenboog - directeur Sandra Nederlof (2)Directeur Sandra Nederlof van het Integraal Kind Centrum (IKC) De Regenboog kijkt uit naar de verhuizing naar VOLT. 

En niet alleen omdat het huidige gebouw aan de Noordendijk oud, heel koud of juist heel warm is. Nu al geeft De Regenboog het zogenoemde unitonderwijs: leerlingen volgen vakken op het niveau dat bij hen past. ,,Daarvoor biedt het nieuwe gebouw straks alle ruimte. We werken met een onder, midden- en bovenbouw. Elke unit krijgt straks een grote ruimte in plaats van aparte lokalen”, vertelt de directeur. ,,Ook komt er plek om kinderen in kleine groepen of persoonlijk te begeleiden. Dat gebeurt nu nog vaak in de gang.” 

De Regenboog gaat in VOLT samenwerken met SDK Kinderopvang. ,,Daardoor kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar er terecht. We delen straks een grote keuken en de ‘circuspiste’. Daar kunnen we dingen vieren, presenteren en kinderen kunnen bewegen. Het gebouw biedt echt volop kansen, en door de meer centralere ligging ook mogelijkheden om te groeien.”