Bewoner aan het woord

‘Het scheelt maar 7 minuten, maar geeft een ander gevoel’

Wouter Hagens is een van de eerste bewoners van de Stadswerven. ,,De Prins Clausbrug was een van de redenen waarom wij besloten hier op dit schiereiland zelf een huis te bouwen”, vertelt hij. Vanuit zijn ‘Huis Hagens’ aan de Werf van Schouten met uitzicht op het Wantij blikt hij vooruit.

,,Het scheelt voor ons straks maar 7 minuten omfietsen, maar geeft toch een ander gevoel. Je komt straks op een andere manier het centrum binnen. En ik weet dat het politiek een beladen discussie is. De bouw van deze brug kost meer dan ze bedacht hadden. Maar als je iets moois ontwikkelt, heeft dat een uitstraling naar de rest van de buurt. Dus ook richting de Staart. "Wanneer je sneller en via een leukere route naar de binnenstad kunt fietsen, wordt het aantrekkelijker om daar te wonen”, verwacht Hagens.

Zelf had hij een voorkeur voor een ander ontwerp. ,,Maar ik denk dat deze brug een icoon voor de stad kan worden. Net als de Erasmusbrug voor Rotterdam is. We mogen hier als Dordtenaren echt trots op zijn.  Zeker als het beeld van stadsreuzin Hanneken van Dordrecht ernaast komt te staan.”