Steuntje in de rug van de gemeente

Passie voor bakken heeft Hannah de Haseth al jaren, maar een lunch en koffiecafé openen is helemaal nieuw. Daarom maakte ze graag gebruik van een steuntje in de rug van de gemeente

Eigenaar cafe Flora: Hannah de Haseth,,Ik vond het altijd al leuk om het mensen naar de zin te maken. Tijdens coronatijd ontdekte ik dat deze ruimte aan de Vriesestraat 146 te koop was. Toen besloot ik de sprong te wagen”, vertelt Hannah de Haseth. Op 6 oktober is het precies een jaar geleden dat Café Flora open ging.

Van de gemeente kreeg de startende ondernemer het aanbod om iemand mee te laten kijken in haar zaak. ,,Wat gaat goed? Wat kan ik verbeteren? Een adviseur gaf bijvoorbeeld advies over de financiële administratie. En over welke kansen er zijn om te groeien. Dat was heel handig.”

Ook volgde ze met haar medewerkers een training in gastvrijheid. ,,Tijdens mijn studie werkte ik zes jaar in de horeca. Dus ik weet hoe belangrijk het is om te zorgen dat klanten tevreden zijn. Zo tevreden dat ze weer terugkomen. Dit draag ik over op mijn team. Voor mij liet de training zien dat we goed bezig zijn.”

Dat ziet ze ook aan het aantal bezoekers. ,,We hebben nu al een vaste klantenkring. Mensen zijn verrast om te horen dat ik alles zelf maak. Ze worden blij van de producten en de sfeer. Via sociale media zorgen we voor meer bekendheid. En het terras helpt om zichtbaar te zijn in de Vriesestraat. Daar komen ook toeristen op af. Maar de beste manier om nieuwe klanten te werven, blijft toch mond-tot-mond reclame.”