'Mensen willen tussen kleding snuffelen'

Annejet Krijgsman mag dan pas 17 jaar zijn. Ze bewijst nu al een echte ondernemer te zijn. Binnen een jaar opende ze een webshop én een winkel in de Dordtse binnenstad: Jet’s Favs.

Eigenaar Jet's Favs: Annejet Krijgsman Tijdens haar mbo-opleiding ontdekte ze dat het verkopen van kleding haar goed af ging. Voor een opdracht haalde ze bij boetiekjes kleding op die niet meer verkocht werd. Zij opende een Instagram-account, plaatste de foto’s van kleren en verkocht ze in het hele land. Dat smaakte naar meer.
Oktober vorige jaar begon ze haar eigen webshop. In het World Fashion Center zocht ze naar jurken en rokken met bloemetjes en vrolijke printjes. Haar eigen favoriete kledingstijl. Een stijl die aanslaat. ,,Vaak kwamen klanten kleding passen aan huis. Toen dacht ik: ik moet een winkel openen. Mensen willen kleren in het echt zien. En ik vind het directe contact met klanten leuk”, vertelt Annejet tussen de fleurige mode in haar zaak aan de Vriesestraat 34.

Sinds kort heeft Annejet een medewerker. Zo kan zij maandag inkopen en kan de winkel toch open zijn. Dinsdag maken ze samen foto’s voor de webshop. ,,De winkel en de webshop versterken elkaar. Ik merk dat zeker klanten uit Dordrecht eerst online kijken en dan toch naar de winkel komen.’’
Kocht ze voor de webshop het minimum aantal kledingstukken in, nu is dat het dubbele. Want nog steeds verstuurt ze dagelijks pakjes door het hele land. ,,Maar er komen ook mensen uit Zeeland en Friesland naar de winkel. Van alle leeftijden. Laatst kocht een mevrouw van 80 jaar drie jurken.”