Een levendige binnenstad

Leuke winkels en plekken waar je lekker kunt eten en drinken. Die zijn belangrijk voor een gezellige binnenstad. Ook in coronatijd zijn nieuwe zaken geopend.

‘Samen maak je de stad’

Eigenaren Stadshotel Annemiek en Remco van HeldenNa een jaar keihard verbouwen kon Stadshotel Steegoversloot in augustus eindelijk open. Voor de bouw en alles wat er in het restaurant en de slaapkamers staat, maakten Annemiek en Remco van Helden gebruik van lokale ondernemers. Hun motto: ‘Samen maak je de stad’.

Droom in vervulling

De hoteliers hebben het druk. Toeristen weten hun twaalf kamers al goed te vinden. Ook Dordtenaren nemen in het sfeervolle restaurant een lunch, een kopje thee of koffie. Met daarbij uiteraard iets lekkers van Christa’s Cookies. Daar ligt de basis van het bedrijf. De bakkerij is al twaalf jaar bekend in stad en regio. ,,Met dit stadshotel ging een droom in vervulling. Als bakkerij werkten we al samen met andere bedrijven. Voor ons hotel hebben we opnieuw gekeken waar we dat konden doen”, vertelt Remco.

Uit Dordrecht

Dus komen bijvoorbeeld de gordijnen, verf, planten en ook de zeepjes op de kamers van collega’s uit Dordrecht. Ook producten in de keuken; van bloem van de molen tot lokale groenten en oesterzwammen.

,,Natuurlijk kun je bestellen bij een groot bedrijf. Maar door lokale producten te kopen, helpen wij om winkels in stand te houden. We sturen onze hotelgasten ook door naar restaurants en andersom sturen zij mensen naar ons toe. Zo houden we samen de binnenstad levendig. Dat is ook belangrijk voor de toeristen en voor de banen.” Bij het stadshotel en de bakkerij werken nu twintig mensen.

Leren van elkaar

Door de samenwerking leren de ondernemers ook van elkaar. ,,Bijvoorbeeld hoe collega’s de coronamaatregelen aanpakken. Dat komt er ook bij naast al het gewone werk. Maar we krijgen zo veel mooie reacties. Dat houdt ons op de been.”