'Wij lieten twee woningen achter'

Interview met Luc Matena die woont aan de Bankastraat.

Luc Matena woont sinds 2018 met zijn vriendin Samira aan de Bankastraat. De vorige eigenaren verhuisden naar het nieuwbouwproject Valkhorst, naast het Leerpark.

,,Wij zijn gaan samenwonen in dit huis en hebben daardoor twee woningen achtergelaten; een grote eengezinswoning en een huurappartement. Zo hebben we ruimte gemaakt voor nieuwe bewoners”, vertelt de 62-jarige Dordtenaar. 

Dordtenaar Luc Matena voor zijn huis aan de BankastraatHun oog viel op de jaren 30 woning aan de Bankastraat. ,,Een heel sfeervol huis, met oude elementen zoals glas-in-lood en met een erker en openslaande deuren naar de tuin. We waren snel verkocht.” Als kopers moesten ze wel geduld hebben. Al in 2017 werd het koopcontract getekend, pas een jaar later konden ze verhuizen.

,,De woningmarkt was toen ook al overspannen. En nu is het kopen van een woning, zeker voor starters, helemaal onbetaalbaar. Ik zie dat bij mijn kinderen. Er moet veel gebouwd worden, in allerlei segmenten. Ik heb gelukkig een hele fijne woning, maar vind dat iedereen moet kunnen wonen.”