Overzicht campagnes Wij maken Dordt

Benieuwd naar welke campagnes en onderwerpen eerder de revue passeerden?

 • Duurzame stad

  02 maart 2021

  Op het gebied van opwekking van duurzame energie nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid. In onze sterk verstedelijkte regio is het nu helaas (nog) niet mogelijk om alle benodigde energie zelf duurzaam op te wekken. Daarom zetten we onder andere in op verdere groei van zonne-energie op daken.

 • Zorgzame stad

  03 februari 2021

  Dat eenzaamheid niet gebonden is aan leeftijd heeft de coronacrisis wel duidelijk gemaakt. De Dordtse campagne ‘Je bent niet alleen’ stimuleerde veel organisaties, ondernemers en inwoners om eenzame mensen een steuntje in de rug te bieden. Afgelopen maanden kwamen er nog meer initiatieven bij .

 • Tweede leven voor Regiokantoor

  16 december 2020

  Het oude Regiokantoor Drechtsteden aan de Noordendijk wordt verbouwd tot 58 appartementen, met een basisschool en een kinderdagverblijf. Het krijgt de naam VOLT.

 • Ondernemende stad

  25 november 2020

  Dordrecht heeft een ambitie: in de top 5 belanden van MKBvriendelijkste grote gemeenten in Nederland. Daar werkt achter de schermen een team hard aan.

 • Prins Clausbrug maakt nieuwe snelle verbindingen mogelijk

  29 oktober 2020

  De Prins Clausbrug komt met het plaatsen van drie pijlers deze maand weer een stapje dichterbij. In de zomer van 2021 kunnen voetgangers en fietsers de langverwachte snelle oversteek maken. In een mum van tijd ga je van Stadswerven naar de historische binnenstad.