Overzicht campagnes Wij maken Dordt

Benieuwd naar welke campagnes en onderwerpen eerder de revue passeerden?

 • Een sportieve stad

  15 februari 2022

  Gezond en fit het hele jaar door. In Dordrecht kun je daarvoor aansluiten bij een van de vele sportclubs of zelf sporten in een park of op straat.

 • Een glansrijke toekomst voor jonge vakmensen

  26 juli 2022

  In Dordrecht zijn veel technische bedrijven te vinden. Zij hebben jongeren en hun talenten hard nodig.

 • Een levendige binnenstad

  05 oktober 2021

  Leuke winkels en plekken waar je lekker kunt eten en drinken. Die zijn belangrijk voor een gezellige binnenstad. Ook in coronatijd zijn nieuwe zaken geopend.

 • Samen veilig online

  11 augustus 2022

  Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven. We doen steeds meer via onze telefoon. Dat is heel handig en snel. Maar er zijn mensen die er misbruik van maken.

 • Dromen over de Spoorzone

  30 augustus 2021

  Architectenbureau Mecanoo ontwikkelde voor de gemeente Dordrecht een visie op de spoorzone. Een toekomstbeeld dat helpt om te dromen over een nog aantrekkel­ijker, nog groenere stad. Dordtenaren kunnen in het najaar hierover meedromen.

 • Dordtse Biesbosch

  26 juli 2022

  Op zoek naar een uitje dichtbij huis? Trek eens de Dordtse Biesbosch in. Wandel of fiets over de nieuw aangelegde paden, rust uit bij de picknickplaatsen. Leef je uit op de natuurlijke sport- en speeltoestellen in speelbos De Elzen. Laat je verrassen in het vernieuwde Biesboschcentrum of slinger van boomtop naar boomtop in het nieuwe Klimbos.

 • Groene stad

  04 mei 2021

  Hete, droge zomers en heftige regenbuien. We krijgen er steeds vaker mee te maken. In je eigen tuin kun je natuurlijk tegels vervangen door groen. In de stad doet de gemeente dat ook op grotere schaal.

 • Bouwende stad

  01 april 2021

  Dordrecht bouwt de komende jaren volop. Tot 2030 komen er 11.000 woningen bij in de stad.

 • Duurzame stad

  02 maart 2021

  Op het gebied van opwekking van duurzame energie nemen we als gemeente onze verantwoordelijkheid. In onze sterk verstedelijkte regio is het nu helaas (nog) niet mogelijk om alle benodigde energie zelf duurzaam op te wekken. Daarom zetten we onder andere in op verdere groei van zonne-energie op daken.

 • Zorgzame stad

  03 februari 2021

  Dat eenzaamheid niet gebonden is aan leeftijd heeft de coronacrisis wel duidelijk gemaakt. De Dordtse campagne ‘Je bent niet alleen’ stimuleerde veel organisaties, ondernemers en inwoners om eenzame mensen een steuntje in de rug te bieden. Afgelopen maanden kwamen er nog meer initiatieven bij .

 • Tweede leven voor Regiokantoor

  16 december 2020

  Het oude Regiokantoor Drechtsteden aan de Noordendijk wordt verbouwd tot 58 appartementen, met een basisschool en een kinderdagverblijf. Het krijgt de naam VOLT.

 • Ondernemende stad

  25 november 2020

  Dordrecht heeft een ambitie: in de top 5 belanden van MKB-vriendelijkste grote gemeenten in Nederland. Daar werkt achter de schermen een team hard aan.

 • Prins Clausbrug maakt nieuwe snelle verbindingen mogelijk

  29 oktober 2020

  De Prins Clausbrug komt met het plaatsen van drie pijlers deze maand weer een stapje dichterbij. In de zomer van 2021 kunnen voetgangers en fietsers de langverwachte snelle oversteek maken. In een mum van tijd ga je van Stadswerven naar de historische binnenstad.