Wij maken Dordt zorgzaam

Dordrecht is een zorgzame stad. Dat moeten we vasthouden. Dat eenzaamheid niet gebonden is aan leeftijd heeft de coronacrisis wel duidelijk gemaakt.

De Dordtse campagne ‘Je bent niet alleen’ stimuleerde veel organisaties, ondernemers en inwoners om eenzame mensen een steuntje in de rug te bieden. Afgelopen maanden kwamen er nog meer initiatieven bij. 

Organisaties weten elkaar te vinden

In heel de stad weten organisaties elkaar te vinden. Van sportclubs tot culturele organisaties en de bibliotheek. Via Licht voor Dordt en Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemers Dordrecht zijn met veel partijen maaltijden bezorgd bij kwetsbare mensen. Als gemeente verbinden we soms initiatieven met elkaar. Ook bieden we waar nodig financiële ondersteuning. En we kijken wat inwoners nog missen. 

Hulp voor jong en oud

We helpen hen dan op weg of ondersteunen bij nieuwe activiteiten. Door de lockdowns missen jongeren hun contacten. Jongerenwerk R-newt, Join Us, Rubii GG en de Jongerenraad vonden er wat op. En ook de ouderen worden niet vergeten. Om honderden Dordtse ouderen te bereiken, klommen sinds de lockdowns buurtwerkers en vele vrijwilligers in de telefoon. 

Deze mooie initiatieven staan centraal in de nieuwste campagne van Wij maken Dordt: een zorgzame stad