Mijlpaal bereikt! Prins Clausbrug officieel geopend

In oktober 2020 startten we met de eerste campagne van Wij maken Dordt. Het onderwerp wat toen centraal stond, was de bouw van de de Prins Clausbrug. Dinsdag 26 oktober 2021 was het zover ... de brug is klaar en werd officieel geopend.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix heeft de Prins Clausbrug onder grote belangstelling in gebruik genomen. Zij werd verwelkomd door burgemeester Wouter Kolff en kinderburgemeester Jacob de Mooij.

Drukst bevaren knooppunt van Europa

Na het leggen van het laatste puzzelstuk door de prinses, fietsten zo'n 70 fietsers de prinses tegemoet. De brug, gelegen op het prachtige drierivierenpunt, het drukst bevaren knooppunt van Europa, geeft de skyline een nieuw gezicht. Jaarlijks passeren hier zo'n 150 duizend schepen.

Fijn voor fietsers en voetgangers

De brug is niet alleen een eyecatcher maar de brug is ook een belangrijke schakel in de toekomstige snelfietsroute. Belangrijk voor forenzen, scholieren en recreanten.

Live beelden opening

Van de feestelijke opening is ook een reportage gemaakt met spectaculaire drone-beelden. Deze reportage werd tijdens de opening live uitgezonden. Live uitzending gemist? Bekijk de live uitzending van de opening prins Clausbrug dan terug via ons Youtubekanaal.

Meer informatie

Wil je nog eens teruglezen hoe de keuze voor dit iconische ontwerp tot stand kwam? Of hoe enthousiast bewoners zijn over de brug? Bekijk dan de campagne pagina Prins Clausbrug maakt nieuwe snelle verbindingen mogelijk op deze website. Of bekijk het filmpje in de rechterkolom.