Heijmans trots op eindresultaat

Bouwbedrijf Heijmans verzette afgelopen twee jaar veel werk om DistriPark goed bereikbaar te maken. Dat is gelukt binnen de afgesproken tijd en kosten.

Rens van Laerhoven, projectleider bij HeijmansMeer vrachtverkeer 

,,Wij hebben alle wegen aangelegd, de aansluiting met bedrijventerrein Dordtse Kil III en de op- en afritten naar de A16. De bestaande Beerpolderbrug over de A16 kreeg een nieuwe laag asfalt. Daar rijdt nu veel meer vrachtverkeer overheen. Voor de fietsers bouwden we er daarom een aparte brug naast”, vertelt Rens van Laerhoven, projectleider bij Heijmans. 

Nieuw asfalt maar ook meer groen en water

Ook de Rijksstraatweg kreeg nieuw asfalt. En tussen de woningen aan de Wieldrechtse Zeedijk en het DistriPark zorgde Heijmans voor stroken met groen en water. ,,Voor de gemeente Dordrecht was het belangrijk dat we snel te werk gingen. De grond was snel verkocht en de bedrijven wilden gaan bouwen. 

Snel klaar

Daarom moesten de wegen klaar zijn. Dat is gelukt door een goede samenwerking met de gemeente en de ontwerpafdeling. We zijn trots op het resultaat. En het is leuk dat we dit project dicht bij huis konden doen. Ons regiokantoor zit op Kil III, en mijn collega’s rijden nu dagelijks over de door ons aangelegde wegen.”