Boodschappen van Picnic snel naar meer klanten

In steeds meer Dordtse straten bezorgt Picnic met elektrische autootjes boodschappen aan huis. Die boodschappen komen over een paar maanden uit het nieuwe opslagcentrum op het DistriPark langs de A16.

Plek naast de snelweg is handigKim Knape van Picnic op de nieuwe locatie

Een bewuste keuze van Picnic om daar een grote hal neer te zetten. Dat vertelt Kim Knape van het bedrijf: ,,De plek naast de snelweg is heel handig. Bedrijven die hun producten leveren uit het land en de regio kunnen ons pand goed bereiken. Daarna kunnen onze mandjes met bestelde boodschappen snel de weg op naar tien tot vijftien kleine centra in de wijde omgeving. Daar laden we onze kleine auto’s die naar de klanten rijden.” 

Grote klantengroep bedienen

Een van die kleine centra staat al op Dordtse Kil II. De boodschappen komen nu nog uit Rotterdam. Straks bedient Picnic vanuit de grote hal op het DistriPark klanten in de regio Drechtsteden en een deel van Brabant.

Op de fiets

Het werk in het grote magazijn wordt voor een deel gedaan door robots. Maar er zullen ook honderden mensen werken. Er komen in Dordrecht dus nieuwe banen bij. ,,Voor onze medewerkers is het belangrijk dat ons pand goed bereikbaar is, met de auto of de (brom)fiets. De gemeente heeft goede fietspaden laten aanleggen.”

Dak vol zonnepanelen

Bij Picnic speelt het goed omgaan met de aarde een grote rol. ,,Onze bezorgautootjes rijden elektrisch. Door heel goed in te kopen voor onze klanten, hoeven we weinig eten weg te gooien. En we kijken of we producten uit Dordrecht en de regio kunnen aanbieden. Dat scheelt vervoer”, zegt Kim Knape. ,,Dit bedrijventerrein is ook duurzaam. Met de zonnepanelen op ons dak wekken we voor een groot deel zelf onze energie op. Het voelt hier super-Hollands, met die windmolens, de dijk en de rivieren. Een prachtige plek.”


Klaas van Picnic brengt boodschappen thuis