Een bereikbare stad

DistriPark goed bereikbaar voor vrachtwagens, auto’s én fietsers! Bij de aanleg van het DistriPark Dordrecht is veel aandacht voor veilige wegen, fietspaden en aansluitingen op de A16.

Goede bereikbaarheid is belangrijk voor de mensen die er werken. En het is een voorwaarde voor ondernemers die er een bedrijf willen beginnen. 

Kruising bij DistriParkBeter bereikbaar

De afslag Willemsdorp aan de oostkant is in februari officieel geopend. Daarmee is drie jaar werken aan de N3 en A16 nu klaar. De nieuwe op- en afritten en een aansluiting naar Dordtse Kil III maken ook de bestaande bedrijven veel beter bereikbaar. 

Goed fietsnetwerk

Daarnaast is 7,5 kilometer nieuw fietspad aangelegd en een fietsbrug over de A16. Bij de dijkversterking maakte het waterschap Hollandse Delta een veilig fietspad aan de waterkant. Op het DistriPark zelf liggen vrij liggende fietspaden tot aan Willemsdorp en de Moerdijkbrug. Dat maakt het voor werknemers uit Dordrecht, de Hoeksche Waard en Brabant aantrekkelijk om de (brom)fiets te nemen. En wielrenners en tourfietsers hebben er veilige fietsroutes bij.

Wielerclub blij met nieuwe fietspadenFietsers de Mol

De leden van de Dordtse wielerclub DRC De Mol maken al volop gebruik van de nieuwe fietspaden en de fietsbrug bij het DistriPark. De ruim 250 wielrenners en 250 tourfietsers rijden tijdens hun tochten vrijwel altijd richting de Moerdijkbrug. 

Meer mogelijkheden voor een rondje

,,Soms fietsen ze via de Biesbosch, soms nemen ze het fietspad langs de Dordtsche Kil. De Rijksstraatweg heeft nieuw asfalt en er is veel minder zwaar verkeer. Op het eiland zijn nu meer mogelijkheden om een rondje te rijden. En het fietst nu veel veiliger. Wij zijn er blij mee”, zegt Raymond van der Vlies van De Mol.

Meer weten over de bereikbaarheid van Dordrecht? Klik dan hier.