Herfst in Dordrecht

Ieder seizoen kent zo zijn eigen aandachtspunten in de stad. Wat doet de gemeente in de herfst om onze stad schoon, leefbaar en veilig te houden?

Vallend bladHerfstbladeren vegen

Het is herfst! De eerste bladeren zijn al gevallen en de komende weken zullen bomen en struiken volop hun blad verliezen. De herfstkleuren zorgen voor een mooi schouwspel in de stad. Toch kan een hoop blad tot glibberige situaties leiden.

Hvc doet haar best om de wegen schoon te houden. Omdat het blad overal tegelijk valt hebben de belangrijke wegen extra aandacht. De andere wegen komen daarna aan de beurt. Als al het blad van de bomen is gevallen, ruimt hvc al het blad op.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt het gevallen blad als tuinafval in de gft-bak doen. Daarnaast kunt u het bladafval gratis aanbieden bij het afvalbrengstation. Ook kunt u het blad in de goot vegen zodat hvc het op kan vegen. Houdt hierbij de putten vrij, anders raken deze verstopt. Op deze manier houden we samen uw stoep en uw straat bladvrij en veilig.

Ligt er veel bladafval buiten uw eigen terrein, dan kunt u hierover een melding maken via de gratis Fixi-app, via de Fixi-website of door te bellen naar 14 078.

Gratis Fixi-app op uw smartphone

U kunt uw melding nog makkelijker doorgeven via de gratis Fixi-app. Hoe u de Fixi-app kunt downloaden en gebruiken leest u op deze website.