Informatie omwonenden

Hoe kom ik bij mijn pand, wat merk ik van het evenement en waar kan ik parkeren?

In welk gebied vindt The Passion plaats?

The Passion vindt plaats in: de Lange Geldersekade, de Korte Geldersekade, het Maartensgat, de Mazelaarsstraat, de Korte Engelenburgerkade, Grote Kerksplein/tuin, delen van de Hooikade en het Blauwpoortsplein.

Processie

De processie gaat door een groot gedeelte van de binnenstad. Omwille van de veiligheid wordt de exacte route van de processie niet bekend gemaakt. We vragen bewoners om de borden in de gaten te houden over eventuele verkeersmaatregelen. Bijvoorbeeld om uw auto weg te halen, zodat de straat autovrij is. We plaatsen de borden ruim van te voren op straat, zodat u op tijd op de hoogte bent. Staat uw auto op een plek met een bord en kunnen wij u niet bereiken, dan laten we uw auto wegslepen.

Opbouw- en afbouwwerkzaamheden

Bij het opbouwen en weer afbouwen van The Passion kunt u ook verlichting zien of geluid horen. Daarnaast zijn er soms licht- en geluidchecks en repetities. Dit kan op de volgende tijden overlast geven :

 • 10 tot en met 15 april tussen 07.00 en 22.00 uur: opbouwen
 • 16 april tussen 16.00 en 20.00 uur: lichtchecks
 • 17 april tussen 10.00 en 22.00 uur: lichtchecks en geluidchecks (repetities)
 • 18 april tussen 10.00 en 20.25 uur: generale repetities, licht- en geluidchecks 
 • 18 april, de hele nacht: afbouwen
 • 19 en 20 april tussen 07.00 en 22.00 uur: afbouwen
 • 23 en 24 april tussen 07.00 en 22.00 uur: afbouwen

Op 21 en 22 april is het Pasen en wordt er niet afgebouwd.

Informatienummer bij overlast, ook 's nachts

Heeft u ernstige overlast van de op- en afbouwwerkzaamheden? U meldt dat bij de milieutelefoon: 0888 - 333 555. Dit kan ook in het weekend. Op het evenemententerrein is 's nachts beveiliging aanwezig. Als het nodig is, kunt u 's nachts ook bij de beveiliging terecht met klachten. 

Informeren zorgdiensten

Maakt u gebruik van een thuiszorginstantie? Informeert u hen dan over de bereikbaarheid tijdens het evenement. De tijdelijke verkeersmaatregelen gelden ook voor deze zorgdiensten.

Doorlaatbewijs auto

Woont u in het evenementengebied of aan de rand ervan? Dan heeft u vanaf 10 april een doorlaatbewijs nodig. Die heeft u ontvangen via een brief aan huis. Heeft u een extra doorlaatbewijs nodig? Die vraagt u op bij Marianne van Rijsbergen (e-mail: m.van.rijsbergen@drechtsteden.nl, telefoon: 078 - 770 2581 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag).

Bereikbaarheid achter afzetting op 18 april / doorlaatbewijs persoon

Op 18 april vanaf 18.00 uur zijn de volgende straten afgesloten vanwege de uitzending: Maartensgat, Hooikade, Mazelaarsstraat, Korte Geldersekade en een gedeelte van de Korte Engelenburgerkade (ter hoogte van ingang Maartensgat) . Te voet of met de fiets kunt u deze straten alleen in met een doorlaatbewijs. Verwacht u gasten? Vraagt u ook voor hen een doorlaatbewijs aan. Die vraagt u op bij Marianne van Rijsbergen (e-mail: m.van.rijsbergen@drechtsteden.nl, telefoon: 078 - 770 2581 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag). U haalt de bestelde doorlaatbewijzen vanaf maandag 8 april tot en met dinsdag 16 april af bij de receptie in het Stadkantoor.

Oplaadpunten elektrische auto's

Sommige elektrische oplaadpunten zijn tijdelijk niet beschikbaar:

 • Aardappelmarkt 2 (NLALLREGO001115) en Sint Suraplein: niet beschikbaar op 18 april
 • Grotekerksplein (NLALLEGO0001896) en Lange Geldersekade: niet beschikbaar van 10 april tot en met 24 april

Ondergrondse containers

voor de veiligheid sluiten we de ondergrondse containers in het evenementengebied tijdelijk af. Dat zijn de ondergrondse containers op de volgende locaties:

 • Blauwpoortsplein: afgesloten op 18 april
 • Houttuinen: afgesloten op 18 april
 • Stadhuisplein: afgesloten op 18 april
 • Bomkade, hoek Leuvebrug: afgesloten van 16 tot en met 18 april

HVC kijkt samen met de gemeente naar alternatieven voor de bewoners.

Veiligheid/bereikbaarheid

Nood- en hulpdiensten kunnen van 10 tot en met 24 april gegarandeerd in het evenemententerrein gegarandeerd komen. Bewoners kunnen de Mazelaarsbrug van 10 tot en met 24 april niet gebruiken. U rijdt in plaats daarvan in en uit via de Korte Engelenburgerkade.