Evenemententerrein

Wanneer wordt het podium opgebouwd en licht en geluid getest?

Het evenemententerrein van The Passion

The Passion vindt plaats in: de Lange Geldersekade, de Korte Geldersekade, het Maartensgat, de Mazelaarsstraat, de Korte Engelenburgerkade, Grote Kerksplein/tuin, delen van de Hooikade en het Blauwpoortsplein. Er trekt een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium in de buurt van de Grote Kerk. Omwille van de veiligheid wordt de route niet bekend gemaakt.

Geen alcohol op het Grotekerksplein en de Houttuinen

Het is niet toegestaan om voor of tijdens de live uitzending op het Grote Kerksplein of de Houttuinen buiten zwak-alcoholische dranken te verstrekken. Hierop wordt gehandhaafd.

Overloopplein Scheffersplein

Het Scheffersplein geldt als overloopplein voor het geval er te veel bezoekers op of naar het Maartensgat gaan. Lichtborden op de route verwijzen bezoekers naar het Scheffersplein of de stad uit (voor het geval alles echt vol loopt). Na de uitzending start op het Scheffersplein een buitenfilm. Het is niet de bedoeling om bezoekers al voor 22.00 uur naar het plein te verwijzen.

Kan ik vanuit mijn boot The Passion bekijken?

Nee, het is niet mogelijk om vanuit een boot vanaf het water naar The Passion te kijken.

Kan ik met mijn boot in de Leuvehaven liggen?

Nee, op 18 april kunt u niet aanmeren in de Leuvehaven. Vanwege het evenement The Passion is deze haven dan volledig dicht.

Nieuwe Haven 18 april beperkt bereikbaar per boot

De Nieuwe Haven is op 18 april beperkt open. Er wordt die dag maar 3 keer gedraaid. Wilt u iets regelen, dan vaart u gewoon in bij de Koninklijke Dordtse Roei- en  Zeil Vereniging (KDRZV). De Engelenburgerbrug wordt uitsluitend gedraaid om 08.00 uur, 12.00 uur en 16.00 uur. De brug staat dan circa 10 minuten omhoog. 's Avonds na het evenement kunt u dus niet vertrekken. Voor een ligplaats betaalt u bij de KDRZV.

Passantensteiger Maartensgat

De passantensteiger in het Maartensgat is tijdens de opbouw van The Passion gesloten. Dit geldt voor de periode van 10 april tot en met 23 april.

Veilig en schoon

De tuin van de Grote Kerk maken we op 13 april poepvrij. Op zondagmiddag 14 april beginnen we met werkzaamheden in de tuin. We plaatsen er er afvalcontainers (Respect voor Dordt)  voor bezoekers aan het evenement. Voor- en achteraf vegen vegen we het evenemententerrein volledig schoon.

De vuilcontainer aan de Korte Engelenburgerkade verwijderen we tijdelijk. Er komt een alternatief.

Buitenverlichting

Van 16 tot en met 19 april halen we tijdelijk twee lantaarnpalen weg op de Hooikade in de buurt van de Waterbushalte. Tijdens de live-uitzending dimmen we een aantal lantaarnpalen deels.

Bestratingswerkzaamheden voorafgaand aan de Passion

Vanaf 25 maart tot 10 april werken we nog aan de tijdelijke bestrating van de Korte Engelenburgerkade. Op 10 en 11 april worden de ergste gaten gerepareerd van de bestrating op de Lange Geldersekade.