The Passion in Dordrecht

The Passion vindt dit jaar op donderdag 18 april (Witte Donderdag) plaats. U kunt de muzieke paasvertelling live volgen op TV en in het Maartensgat. De uitzending start om 20.30 uur via NPO 1 en op NPO Radio 2.
Burgemeester Wouter Kolff is dankbaar gastheer voor het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad, die al 800 jaar bouwt aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de goede plek hebben, voor jong en oud. Omkijken naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

Thema Je bent niet alleen

Met het thema 'Je bent niet alleen' vraagt The Passion dit jaar extra op echte aandacht voor elkaar. Dit thema sluit aan bij aandacht die er is in de samenleving voor eenzaamheid en voor de vele initiatieven om mensen, jong en oud, bij elkaar te brengen. Vandaag de dag voelen steeds meer mensen, in alle lagen van onze bevolking zich alleen.  Het verhaal van The Passion brengt een boodschap van hoop, troost en omkijken naar elkaar. Eenzaamheid verdwijnt daar niet mee. Wel willen we aandacht geven aan de pijn die het leven soms met zich mee brengt en dat we er ondanks alles niet alleen voor staan.
Voor, tijdens en na The Passion worden er in de stad veel activiteiten georganiseerd. Activiteiten om mensen bij elkaar te brengen. De gemeente Dordrecht zet de komende jaren stevig in om eenzaamheid te verminderen. Dit doen we niet alleen, veel instellingen en organisaties werken mee. Woensdag 6 maart lanceert de gemeente de website Jebentnietalleen.nl. Naast verhalen en informatie over het thema, is er ook een activiteitenkalender gevuld waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
The Passion past perfect bij de viering ‘Ode aan de Synode’, waarmee Dordrecht een half jaar lang de Synode van 400 jaar geleden herdenkt met een programma voor een breed publiek. Nu 400 jaar later is het eigenlijk niet anders. De Nederlandse taal zorgt ook bij The Passion voor een verhaal voor iedereen. De Nederlandse liedjes brengen het passieverhaal dichtbij iedereen en ze verbinden ons allemaal rondom dit verhaal.

Bereikbaarheid

Tijdens de vooropnames en het evenement zelf zijn er verschillende maatregelen nodig, zoals verkeersafsluitingen en tijdelijke parkeerverboden. De precieze maatregelen zijn nog niet bekend. Als er meer bekend is vermelden we hier de informatie. Tijdens de op- en afbouw houden we zoveel mogelijk rekening met inwoners, maar het is niet te voorkomen dat er enige overlast is.

Informatie

De EO en KRO/NCRV organiseren The Passion. Vragen over het evenement, de cast, het koor, de processie en meer kun je stellen aan de EO via dordrecht@thepassion.nl.
Vragen over bereikbaarheid en andere logistieke zaken kun je stellen aan de gemeente via passion@dordrecht.nl