Overzicht doorlopende initiatieven

Naast alle verschillende eenmalige activiteiten zijn er ook activiteiten die je kunt doen in eigen tijd.

Zoals online tentoonstellingen, opgenomen streams en online quests. Maar ook aan vrijwilligerswerk of een buddyproject. Op deze pagina staat een overzicht van de mogelijkheden. Heb je liever een overzicht van de komende activiteiten in de stad? Kijk dan op www.dordrecht.doemeemettoppie.nl/activiteiten (tot 12 jaar) of op www.dordrecht.nl/jongerenactiviteiten (voor 12+).

8 tot 12 jaar

Thuismuseum Kids Huis van Gijn

Huis Van Gijn bezit een prachtige kledingcollectie die tot afgelopen september nog te zien was in de tentoonstelling ‘Slow Fashion’. Geïnspireerd op de indrukwekkende jurken uit deze collectie kun je nu je eigen designjapon ontwerpen met onze dress up doll.

Hackshield

Zin om eens wat anders te leren? Leer hacken en nog veel meer andere dingen over computers, internet en cybercrime met Hackshield. Met het programma Hackshield verdien je badges door levels en quests te spelen. Wie haalt de hoogste score? Maak kans op een prijs!
Kijk voor meer informatie op www.joinhackshield.nl.

Thuismuseum KIDS Dordrechts Museum

Onze museumdocenten laten zich door een gesloten museum niet tegenhouden! Ze hebben zelf filmpjes gemaakt met leuke opdrachten.

12 tot 18 jaar

Geolab Digitaal

Wil jij ook de geheimen van de aarde weten? Of ontdekken hoe je zelf een vulkaan kan laten uitbarsten, een ravijn te overbruggen, een eigen kompas te maken óf te zien hoe de maan aan zijn bijzondere kraters is gekomen? Dan is het Onderwijsmuseum de goede plek. Welkom in het Geolab Digitaal.

Heel Holland Exposeert Thuis

Altijd al willen weten hoe een tentoonstelling gemaakt wordt? Dan hebben we goed nieuws: maak nu zelf een museum thuis met 'Heel Holland Exposeert Thuis!'. In deze vierdelige videoserie laat Stefan Vogels, educator van het Onderwijsmusuem, zien hoe jij thuis een eigen museum maakt. Van het verzamelen en catalogiseren van objecten tot het tentoonstellen en presenteren.

16 tot 27 jaar

Popcentrale online

Om gebruikers, makers en publiek iets te bieden lanceert Popcentrale het platform Popcentrale Online. Wekelijks zenden ze live gestreamde shows, Q&A’s met Dordtse artiesten en kennissessies uit. Zo leer je hoe je bijvoorbeeld thuis kan opnemen en delen Dordtse artiesten kennis en ervaring zodat jij na de crisis op tour kan door Europa. Ook kijk je vanuit huis naar shows van je favoriete lokale bands/acts! www.popcentrale.nl/online

Meetup liefde, werk & eenzaamheid Jongeren ten tijde van corona

Gratis terug te kijken via YouTube.


ToBe – reguliere cursussen

Bijna alle cursussen zijn online te volgen via www.tobe.nl/cursussen

Maatschappelijke diensttijd (MDT)

Doe mee met een van de programma's van de maatschappelijke diensttijd (MDT) en ontmoet nieuwe mensen, zet je in voor de buurt en leer nieuwe skills. Sommige onderdelen zullen online zijn, maar er vindt ook zeker nog wat fysiek plaats. Er zijn verschillende programma's in Dordrecht die verschillen in lengte, inhoud en activiteiten. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Kijk voor het overzicht van de programma's in Dordrecht en hoe aanmelden werkt op www.dordrecht.nl/maatschappelijkediensttijd.

Buddytraject

Heb je al in tijden geen nieuwe mensen meer ontmoet? Ben je het thuiszitten zat en zoek je iemand in de buurt om samen wat te ondernemen? Schrijf je dan nu in voor het Dordtse buddytraject! Na je inschrijving word je aan iemand gekoppeld met wie je kunt afspreken. Geen idee wat te doen? Dan krijg je ook nog wat tips mee.
Inschrijven kan via www.netwerkdordtsehelden.nl.