WasteShark

De WasteShark is een varende vuilverzamelaar. Een innovatief idee, gesteund door het innovatiefonds Smart City Dordrecht.

De naar WasteShark op een van de automatische bootjes van Ranmarine.De gemeente, het waterschap, Krinkels, RanMarine en Cirkellab deden in 2018 een proef met de 'WasteShark'. Het innovatiefonds Smart City Dordrecht steunde de proef.

De WasteShark is een varende vuilverzamelaar, ontwikkeld voor de Rotterdamse havens, door RanMarine. Bij de proef ging het apparaat door Dordts water. De grote vraag: is het ook geschikt om in de stad te gebruiken, tussen riet, lelies en bruggetjes? Hoeveel afval haalt 'ie op? En is het wateronderhoud zo goedkoper, dan met de inzet van een bemand bootje?

De proef werd een succes. De WasteShark haalt ongeveer evenveel afval op als een bemand bootje. Hij lijkt soms zelfs het dumpen van afval in het water te voorkomen. Bewoners zijn er blij mee. Dankzij de drone en afstandsbesturing op het apparaat vormen riet en andere hindernissen geen probleem. Voor Dordrecht is de WasteShark een verrijking.

Meer weten?

RanMarine over de WasteShark(video op YouTube)