Graffiti schoonmaakregeling

Woont u in de binnenstad of de 19e eeuwse schil en heeft u graffiti, stickers en/of aanplakbiljetten op uw pand? Dan kunt u een schoonmaakregeling aanvragen. U sluit de schoonmaakregeling af voor minimaal 3 jaar.

Voor de schoonmaakregeling betaalt u € 50,- per jaar. Is uw pand groter dan 10 strekkende meter? Dan krijgt u een aparte prijsopgave. De voorwaarden van de regeling leest u in de Algemene voorwaarden deelname schoonmaakregeling (pdf, 107 kB). Na aanvraag krijgt u binnen 3 weken bericht van ons.

Online aanmelden schoonmaakregeling

Melden graffiti, stickers of aanplakbiljetten

Graffiti spuiten is een vorm van vandalisme. Als u ziet dat iemand graffiti spuit, belt u direct 112. Zijn de daders al weg? Dan meldt u de graffiti via:

  • Fixi (online melding openbare ruimte)
  • de Fixi App voor smartphones of tablets
  • de gemeente, via telefoonnummer 14 078

U kunt de Fixi App gratis downloaden via de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Gebied schoonmaakregeling

De schoonmaakregeling geldt in het gebied tussen Oude Maas en Wantij en Burgemeester de Raadtsingel, Toulonselaan en Oranjelaan (kaart: Gebiedsgrens schoonmaakregeling).

Meer huisnummers op pand of object

U kunt een maatwerkcontract afsluiten als uw pand of object meerdere huisnummers heeft, zoals winkelcentrum Drievriendenhof. De prijs van deze schoonmaakregeling is dan afhankelijk van het geveloppervlak.

Schoonmaakregeling buiten de binnenstad

Staat uw pand buiten de binnenstad of 19e eeuwse schil? Neemt u dan zelf contact op met een particulier schoonmaakbedrijf. De schoonmaakregeling die de gemeente aanbiedt, geldt voor panden in de binnenstad en de 19e eeuwse schil.

Papieren aanvraag of telefonisch regelen

U kunt de schoonmaakregeling ook aanvragen via:

Opzeggen schoonmaakregeling

U kunt uw contract schriftelijk voor 15 november opzeggen. U kunt uw contract direct online opzeggen via Afmelding graffiti, direct regelen of print het formulier Opzeggen graffiti schoonmaakregeling (pdf, 99 kB) en stuur dit volledig ingevuld op naar:

Gemeente Dordrecht
Afdeling Wijken
Antwoordnummer 50
3300 VB Dordrecht

U hoeft geen postzegel te plakken.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie belt u met afdeling Wijken via telefoonnummer 14 078.​​​​ Of stuur een e-mail​​.