Vrijwillige inzet

Dordrecht is een zorgzame stad waarin iedereen mee moet kunnen doen. Daarvoor zijn we op zoek naar een organisatie die samen met ons het nieuwe vrijwilligersbeleid van de gemeente wil opzetten. Hieronder vindt u informatie die belangrijk is voor de subsidieaanvraag.

Het is belangrijk dat de organisatie die een aanvraag indient, samenwerkt met andere organisaties in de stad. Samenwerken aan nieuwe ideeën voor de toekomst en waaraan behoefte is. Samen betekent ook sterker.

Wij vinden het belangrijk dat het aantal vrijwilligers de komende jaren stijgt. Dit bereiken we met een betere afstemming tussen wat een vrijwilliger wil en wat een organisatie nodig heeft. Ook door bijvoorbeeld de waardering van de vrijwilliger te verbeteren.

In aanmerking komen

Subsidie vrijwillige inzet mag u aanvragen als:

Aanvragen

Bij uw aanvraag geeft u aan in hoe u met uw activiteiten voldoet aan de verplichtingen van de Subsidieregeling. Leest u voordat u de aanvraag instuurt de richtlijnen dan ook goed door. U vraagt uw subsidie aan via het digitale formulier.

Aanvraag subsidie Vrijwillige inzet  

Voor de aanvraag heeft u eHerkenning nodig. Voor Dordrecht heeft u minstens betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig.

Richtlijnen (pdf, 139 kB)

Heeft u vragen?

Kijk in de rechterkolom onder Zie ook. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in of bel ons via telefoonnummer 14 078.