Trainingen voor horecaondernemers en -personeel

De gemeente Dordrecht heeft een trainingsprogramma opgesteld voor horeca ondernemers. Dit is een onderdeel van het herstelplan na Corona.

Het programma is opgesteld in overleg met de KHN afdeling Drechtsteden en een groot aantal ondernemers.
Met dit aanbod hoopt de gemeente ondernemers te helpen bij het opleiden van nieuw personeel en het behoud van bestaand personeel.

Voor wie zijn de trainingen?

De trainingen zijn beschikbaar voor alle horecaondernemers in Dordrecht en hun personeel. Het programma is verdeeld in trainingen voor medewerkers en/of voor bedrijfsleiders, chef-koks en ondernemers. 
De terrastraining is erg geschikt voor starters in de horeca. De gastvrijheidstrainingen kunnen bv. door iedereen gevolgd worden, want dat is een opfrisser. Wel een met een bijzonder karakter, want tijdens deze workshop wordt de Dordrecht Challenge gelanceerd. Er is ook een aantal wettelijk verplichte trainingen in het programma, zoals BHV trainingen die vanwege corona geen doorgang hebben kunnen vinden. Voordeel is dat de medewerkers deze nu in Dordrecht kunnen volgen.

Welke trainingen zijn er?

Medewerkers /leidinggevenden 

  • Herhalingstraining voor BHV met een officieel certificaat (3 x) 
  • Allergenen en hoe pas je de wet toe   online (1x)
  • Gastvrijheidstraining met nog een vleugje corona inclusief gastvrijheidsboekje (3x) 
  • Draai je terras met Terrasintelligentie! Inclusief boekjes van Wouter Verkerk (3x)
  • Keuken assistent in een dag (1x)

Ondernemers /leidinggevenden

  • Social media voor de horeca en online reputatie management (1x)
  • Verdien meer aan je menukaart  (1x)
  • Hoe maak je je bedrijf ook digitaal boef-proof?   (1x)
  • Efficiënt roosteren en het motiveren van je team  (1x)
  • Hoe verkoop je meer? En leer dit aan je team. De training bestaat ook uit een "train de trainer" module (1x)

Hoe kan ik me inschrijven?

Het programma wordt in de periode van juni tot en met september uitgevoerd. De trainingen zijn altijd terug te vinden op de site van www.eventbrite.nl waarop ondernemers en personeel kan worden aangemeld. Als u zoekt onder de tag #gemeentedordrecht, kunt u de workshops op deze site vinden. Hier vindt u ook alle inhoudelijke informatie over de trainingen.

Een overzicht van alle trainingen met de links naar de website kunt u vinden in deze agenda.

Wat kost een training?

De trainingen zijn gratis voor alle deelnemers, maar niet vrijblijvend. “No shows’ krijgen een factuur toegestuurd van €50-. Het aanpassen van deelnemers kan natuurlijk altijd. Laat dat weten aan de organisatie, dan kan hiermee rekening gehouden worden. 

Vragen 

Mocht u vragen hebben over de trainingen, de data, de locatie  of heeft u opmerkingen, aanvullingen op het programma dan kunt u contact op nemen met Petra Venekamp op 06-30310640 of via de mail info@concreetadvies.info