Hulp voor ondernemers

Het Coronavirus kan (grote) gevolgen hebben voor uw bedrijf en werknemers. Op deze pagina plaatsen wij de laatste update die voor u als ondernemer van belang kunnen zijn.

Ondernemers, bedrijven en werkenden hebben in ieder geval tot 14 januari te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Die beperken de ruimte om te ondernemen. Om hen in deze periode te helpen verlengt het kabinet het economisch steunpakket. Hiervoor trekt het kabinet 4,4 miljard euro uit. Op de website van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de verlenging van coronasteun en is een overzicht van alle financiële regelingen te vinden.

KVK Coronaloket

Op basis van een paar vragen, krijg je inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor jou belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen. Doe de regelingencheck.

Ondernemersklankbord

Het Ondernemersklankbord helpt het MKB. Dit doen zij door tijdelijk de adviestrajecten gratis aan te bieden in verband met coronavirus. Het Ondernemersklankbord staat de ondernemers in zwaar weer bij met het zoeken naar oplossingen.

  • Het Ondernemersklankbord biedt trajecten van 6 maanden;
  • U ontvangt advies gericht  op uw vraagstuk;
  • U krijgt een adviseur uit de regio;
  • Voor ondernemers door ondernemers met expertise en deskundigheid.
Ontwikkelingen voor de horeca

Voor de horeca gelden de maatregelen van de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over horeca-maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Regelingen in Dordrecht

Steun voor ondernemers via het Ondernemersloket Drechtsteden

Bij het Ondernemersloket Drechtsteden kunt u terecht voor het toekomstbestendig maken van uw onderneming, vragen over financiële ondersteuning en geldproblemen als gevolg van corona. Het Ondernemersloket Drechtsteden is er voor zowel bestaande (zelfstandig) ondernemers als voor nieuwe bedrijven/starters. Het is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers zijn hier van harte welkom. Onze medewerkers staan wekelijks voor je klaar, vooralsnog alleen digitaal en telefonisch. Meer informatie vindt u op www.mijndoc.nl

Koop lokaal Dordrecht

Om het lokale ondernemersklimaat te steunen, loopt de campagne Koop Lokaal om de bewoners van Dordrecht te stimuleren de aankopen te doen in de eigen stad. Horeca en winkels kunnen hun speciale acties aanmelden via www.indordrecht.nl. Daarnaast zijn er een aantal maatregelen genomen om het afhalen en bezorgen bij de horeca en winkels te faciliteren. Ondernemers worden hierover geïnformeerd via nieuwsbrieven.

Nieuwsbrieven

Wij informeren ondernemers over de laatste ontwikkelingen via nieuwsbrieven en social media. Wilt u ook op de hoogte blijven, volg dan Dordt Onderneemt via LinkedIn. Als u de nieuwsbrieven wilt ontvangen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar dordtonderneemt@dordrecht.nl.

Vragen en contact

Wilt u meer weten over de bovengenoemde regelingen of bent u op zoek naar sectorspecifieke regelingen? Kijk dan op de website van de Kamer van Koophandel. Op de website van de veiligheidsregio www.zhzveilig.nl kunt u de meest actuele informatie vinden over de maatregelen in onze regio. Met vragen over de coronamaatregelen in onze regio kunt u contact opnemen met de helpdesk van de veiligheidsregio via telefoonnummer 088 – 636 5200.

Via de verschillende brancheorganisaties en onze lokale ondernemersverenigingen wordt al veel informatie verstrekt. Op de website van Rijksoverheid kunt u de veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers bekijken. Ook de Rabobank heeft handige veelgestelde vragen opgezet die u als ondernemer kunnen helpen. 

Heeft u vragen die betrekking hebben op ondernemen in Dordrecht kunt u contact opnemen met Dordt Onderneemt.