Verlenging uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Half maart is een regeling ingevoerd om de betaling van gemeentelijke belastingen voor 2020 uit te stellen. We verlengen deze uitstelregeling tot 1 september 2020.

Verlengen van de betalingsregeling gaat automatisch als u eerder een aanvraag hebt ingediend. 

Alsnog aanvragen

Heeft u nog geen uitstel aangevraagd en wilt u wel van deze regeling gebruikmaken? Dan kunt u alsnog uitstel aanvragen met het aanvraagformulier. U vraagt volledig uitstel van betaling aan tot 1 september 2020. Voor de betaling na 1 september kunt u kiezen uit drie mogelijkheden:

  1. U maakt het volledige aanslagbedrag zelf over.
  2. U maakt gebruik van een betalingsregeling van 6 maanden met automatische incasso. 
  3. U maakt gebruik van een betalingsregeling van 6 maanden. De 6 termijnen maakt u zelf iedere maand over.

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor iedereen die in financiële problemen is geraakt of dreigt te komen door de coronamaatregelen. Wordt uw financiële positie niet beïnvloed door de corona-omstandigheden? Dan is deze regeling niet voor u bedoeld. U kunt wel gebruik maken van de mogelijkheden om de aanslag in termijnen te betalen met automatische incasso. U vult hiervoor het machtigingsformulier in dat u bij de aanslag heeft ontvangen.

Eerdere aanslagen

De inning van eerdere belastingaanslagen stopt voorlopig tot 1 juli 2020. Dat geldt voor de aanslagen waarvoor u geen uitstel heeft aangevraagd. Of die u al langer geleden moest betalen. Dit betekent dat u deze aanslagen uiterlijk 30 juni 2020 moet betalen. Daarna gaat de inning weer verder. Lukt betaling voor 1 juli 2020 niet? Dan kunt u voor deze aanslagen ook gebruik maken van de uitstelregeling. Vult u daarvoor ook het aanvraagformulier in. 

Eerder stoppen 

Heeft u uitstel van betaling aangevraagd en wilt u daar geen gebruik meer van maken? Dan kunt u uw aanslag volledig overmaken op rekeningnummer IBAN NL51 BNGH 0285 1757 50 van gemeente Dordrecht met vermelding van uw aanslagnummer(s). U hoeft niet apart door te geven dat u de regeling stopt. 

Aanvraagformulier

Met het aanvraagformulier vraagt u uitstel van betaling aan voor gemeentelijke belastingen vanwege coronamaatregelen. Download het aanvraagformulier (pdf, 245 kB) en vul het in. U mag het formulier via de e-mail naar de gemeente sturen. 

Vragen

Vragen over de uitstelregeling of over het aanvraagformulier kunt u stellen door te bellen met 14 078.