Gratis anti-autodiefstalsetje voor eerste 100 bestellers

In de Week van de Veiligheid, van 7 tot en met 13 oktober 2019 krijgen de eerste 100 bezitters van bedrijfswagens een gratis anti-autodiefstalsetje aangeboden. Met het setje kunt u als ondernemers zelf uw auto beschermen tegen autodiefstal. Met deze actie willen wij samen met de politie, inwoners en ondernemers de kans op inbraak verminderen.

Bent u ondernemer in Dordrecht en heeft u een bestelwagen waarin u waardevolle spullen bewaart? Wilt u deze beschermen tegen diefstal en inbraak? Bestel dan een anti-diefstal setje voor uw auto. De eerste 100 bestellers krijgen de set tot 31 oktober gratis aangeboden door de gemeente Dordrecht. Een twee setje kunt u met 40% korting bestellen. Niet-ondernemers kunnen de set ook bestellen met 40% korting. De actie geldt tot 31 oktober 2019.

De set bestellen kan op www.sdna.nl > webshop > Project Preventie Voertuigcriminaliteit Dordrecht, met de actiecode DORDRECHTPRO.

Als de kortingscode niet meer werkt, zijn de 100 kits al vergeven. U kunt dan wel nog bestellen met 40% korting met de code DORDRECHT2019. In de folder vindt u meer informatie.

Donkere dagen

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Wij willen vooral ondernemers stimuleren om na te denken over het voorkomen van auto-inbraak. Als ondernemer wordt u bij diefstal dubbel geraakt. U bent uw bezittingen kwijt en uw inkomstenbron. De gratis-actie is daarom vooral gericht op ondernemers, maar ook niet-ondernemers kunnen een auto markeer-kit aanschaffen.

Anti-diefstalsetje

Met een professioneel anti-diefstalsetje kan u zelf onderdelen van uw bedrijfsauto, bestelbus of gereedschap merken. In de set zitten alle benodigdheden om het zelf te doen. Dat gebeurt op twee manieren:

  • Met een etspasta etst u een code en uw kentekennummer in de ruiten.
  • Met een kwastje brengt u een vloeistof aan op onderdelen of op gereedschap. De plek die gemerkt is, is met het blote oog niet te zien, maar wel met ultraviolet licht (black light). In de vloeistof zitten microscopisch kleine stipjes waarop een code is afgedrukt. De code kan worden afgelezen onder een microscoop (bijvoorbeeld door de forensische dienst van de politie).  

Door een koppeling tussen code, kenteken en persoonsgegevens in een database kan de politie gestolen goederen herleiden naar de rechtmatige eigenaar. Dit maakt diefstal minder aantrekkelijk, omdat een crimineel extra moeite moet doen en kosten heeft om ruiten te verwisselen of markering te verwijderen.

Veiligheidsbeleid Dordrecht

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke stad. Onze stad is de afgelopen jaren veiliger geworden. De investeringen die gemeente en partners hebben gedaan zijn niet voor niets geweest. Maar we willen een veilige en leefbare stad blijven. Daarom zetten veiligheidspartners in op het blijven aanpakken van overlastgevers en het terugdringen van criminele activiteiten als inbraak, diefstal en ondermijning.