Stemming voor Bedrijven Investeringszone Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West gestart

Maandagavond 29 januari gaf burgemeester Wouter Kolff samen met Joep van Eijk ten overstaan van vele ondernemers in het Postillionhotel het startsein voor de stemming voor de derde Investeringszone (BIZ) Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West op de Westelijke Dordtse Oever.

Joep van Eijk, voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West zet zich samen met het bestuur volop in om de ondernemers in dit gebied samen te brengen om zo gezamenlijk de veiligheid, kwaliteit en aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein te verbeteren.

Stemming tot 1 maart

Door de bedrijven uit het gebied kan er tot 1 maart 2018 gestemd worden. Bij voldoende draagvlak is de derde Bedrijven Investeringszone een feit. Dan gaat de stichting aan de slag met het verbeteren van verkeersvoorzieningen, bewegwijzering, groenvoorziening, afvalinzameling, verlichting, onderhoud, brandveiligheid en bereikbaarheid. De gemeente ondersteunt de BIZ met een eenmalige bijdrage van 100.000 euro.

Meer informatie vindt u op de website van de bedrijveninvesteringszone.

Goede ervaringen in andere berijveninvesteringszones

Vorig jaar verenigden de bedrijven op Louterbloemen/Duivelseiland en de bedrijven op Krabbepolder/Zeehavengebied(Zuid) zich al in twee bedrijveninvesteringszones. Remko Mol, voorzitter van BIZ Krabbepolder heeft in het eerste jaar al goede resultaten geboekt. Er is een openbaar vervoerverbinding gekomen, een parkmanager aangesteld en de surveillance is geregeld. Ook zijn de contacten tussen de bedrijven in het gebied veel beter geworden.

Grootste deel Westelijke Dordtse Oever verenigd

Met deze derde bedrijveninvesteringszone erbij is het grootste gedeelte van de Westelijke Dordtse Oever verenigd. Daarmee kan voor dit hele gebied gezamenlijk de schouders gezet worden onder het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijventerreinen. Dat is niet alleen goed voor de bedrijven en hun werknemers, maar vergroot ook de aantrekkelijkheid van de gehele Westelijke Dordtse Oever als vestigingslocatie.