Rotonde opgefleurd

Hij was veel in het nieuws: de rotonde Groenezoom. De plek waar Groenezoom, Chico Mendesring en Hastingsweg bij elkaar komen is een van de drukste punten van Stadspolders.

Om de verkeersveiligheid voor vooral fietsers te verbeteren, is de rotonde opnieuw ingericht. En sinds kort ziet ie er ook nog eens fleurig uit. Makelaarskantoor Vijfvinkel heeft de rotonde gesponsord en een ontwerp voor de inrichting laten maken. De uitdaging: een mooie inrichting bedenken die het overzicht niet al te veel vermindert. Het resultaat is nu voor iedereen zichtbaar: geveltjes tussen het groen.

Sponsoring

De gemeente biedt bedrijven en instellingen de mogelijkheid een rotonde in de stad te 'adopteren' om zo reclame te maken. De gemeente op haar beurt hoeft zo minder uit te geven aan onderhoudskosten. Bedrijven en instellingen uit Dordrecht krijgen voorrang bij sponsoring. Ook is het voor iedereen mogelijk een zitbank sponsoren. Hierbij koopt en onderhoudt u een nieuwe bank. In overleg met de gemeente krijgt deze bank een mooie plek in bijvoorbeeld een park, op een plein of in een straat.

Wilt u meer weten over het sponsoren van rotondes of zitbanken? Kijk dan op de pagina Sponsor een rotonde of zitbank.