Ondernemers zetten zich in voor een kauwgomvrije binnenstad

Een schone straat… je heb het zelf in de hand. Erger jij je ook wel eens aan de grote hoeveelheid kauwgom die jarenlang platgetrapt op straat blijft liggen? De ondernemers in de binnenstad van Dordrecht willen hier graag iets aan doen. Daarom wordt er gestart met een Pilot om de binnenstad kauwgomvrij te maken.

Vooral bij de ingang van winkels in het centrum is kauwgom een probleem.  De gemeente Dordrecht wil de actieve ondernemers daarom graag ondersteunen in hun missie. Op verschillende locaties in de binnenstad worden aparte kauwgomafvalbakken geplaatst. Ondernemers kunnen een verplaatsbare kauwgompaal aanvragen en zo hun steentje bijdragen aan een schone stad.

Alle kauwgombakken worden periodiek geleegd. De ingezamelde kauwgom wordt vervolgens gerecycled tot bruikbare materialen, zoals potloden en linialen. De straten in de binnenstad die onderdeel zijn van deze Pilot zijn de Bagijnhof, de Sarisgang en de Vriesestraat.

De kauwgomactie is samen met de eerdere actie rond peuken onderdeel van de 'n Schone Stad-campagne'. Want winkelen, een hapje eten en 'gewoon' even lopen door de binnenstad is nu eenmaal fijner als het schoon is. Dat kunnen we alleen samen bereiken.

Meedoen is makkelijk

Heb jij een onderneming in het actiegebied en sta je voor een schone winkelstraat?  Vraag dan een verplaatsbare kauwgompaal aan bij giel.hakman@planterra.nl.

Verder kunnen alle ondernemers en bewoners natuurlijk het hele jaar al hun steentje bijdragen aan een schone stad door gratis een zwerfafvalgrijper en vuilniszakring op te halen bij Weizigt.

Helpt u ook mee om Dordrecht schoon te houden?