Lokaal zakendoen: bedrijfsbezoek bij jubilerende Banketbakkerij Van Herk

Wethouder Maarten Burggraaf (Economische Zaken) bracht vrijdag 23 november 2018 een bedrijfsbezoek aan Banketbakkerij Van Herk. In het gezelschap van Boukje van de Ven – accountmanager bij Dordt Onderneemt - werd ook een bestelling voor 45 boterletters geplaatst, die de gemeente als relatiegeschenk gebruikt.

Banketbakkerij Van Herk, gevestigd aan de Riouwstraat in de Vogelbuurt, viert dit jaar overigens ook een 80-jarig jubileum. De wethouder bezoekt regelmatig ondernemers van Dordtse bedrijven, maar deze keer was dus extra speciaal.

Lokaal zakendoen

"Met de bestelling van de 45 boterletters willen we de nadruk leggen op het lokaal zakendoen", aldus het team van Dordt Onderneemt. "Er zijn zoveel mooie ondernemers op het Dordtse eiland gevestigd. We hoeven daarom heel vaak niet buiten de gemeentegrenzen te kijken voor bijzondere producten en/of diensten. Het goud ligt onder onze neus". Dordt Onderneemt en wethouder Economische Zaken Maarten Burggraaf hopen ondernemers in de stad hiermee te inspireren om veel lokaal zaken te doen. Zeker nu de feestdagen eraan komen, juicht de gemeente het enorm toe, als lokale ondernemers de verbinding met elkaar opzoeken. En de gemeente geeft zelf, waar mogelijk, voorrang aan Dordtse ondernemers bij hun inkopen.

Bedrijfsbezoek bij Banketbakkerij Van Herk

Het bedrijfsbezoek bij Banketbakkerij Van Herk was leerzaam en een fijn moment om kennis te maken met de ondernemers. Wethouder Maarten Burggraaf heeft een rondleiding door de bakkerij gehad en uit het gesprek met beide eigenaren enkele verbeterpunten meegenomen. Toen de wethouder vroeg waar banketbakkerij Van Herk vooral om bekend staat, was er weinig twijfel: "Om de saucijzenbroodjes van eigen recept", stelden beide ondernemers. Dat hebben we geproefd, een top product! Als bedankje voor de ontvangst werd een geschenktas vanuit de gemeente Dordrecht uitgereikt inclusief een relatiegeschenk.

 Ben jij ondernemer en zou je ook graag een bedrijfsbezoek van de wethouder Economische Zaken en/of Dordt Onderneemt inplannen? Neem dan contact op met één van de accountmanagers van Dordt Onderneemt.

Wethouder Burggraaf in bakkerswinkel Van Herk

Wethouder Burggraaf in gesprek met bakkers bij bakkerij Van Herk