2018

 • Lokaal zakendoen: bedrijfsbezoek bij jubilerende Banketbakkerij Van Herk

  27 november 2018

  Wethouder Maarten Burggraaf (Economische Zaken) bracht vrijdag 23 november 2018 een bedrijfsbezoek aan Banketbakkerij Van Herk. In het gezelschap van Boukje van de Ven – accountmanager bij Dordt Onderneemt - werd ook een bestelling voor 45 boterletters geplaatst, die de gemeente als relatiegeschenk gebruikt.

 • Meer uitstallingen mogelijk

  19 oktober 2018

  Ondernemers en bewoners van de binnenstad krijgen meer mogelijkheden om bankjes, bloembakken en uitstallingen voor hun pand te plaatsen. Als zij zich houden aan de verruimde richtlijnen hoeven ze ook geen vergunning aan te vragen. Het college wil met deze versoepeling van de regels de levendigheid van de binnenstad vergroten.

 • 'Zichtbaarheid bedrijven laat te wensen over'

  15 oktober 2018

  De gezamenlijke thema-avond ‘Zakendoen door zichtbaar te zijn’ van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden met Rabobank en de Drechtstedengemeenten op woensdag 10 oktober had een verrassend effect. Enkele van de sprekers waren kritisch over wat aanwezige ondernemers aan hun zichtbaarheid deden. Gelukkig gaven zij ook direct nuttige tips om dit te verhelpen.

 • Bewust Leven (en ondernemen) is hot! Sluit je aan!

  Sinds 1,5 jaar is er een ondernemersnetwerk in Dordrecht: Bewust Dordrecht. Dit is een netwerk voor bewuste ondernemers, die zich bezig houden met welzijn, gezondheid, duurzaamheid of persoonlijke groei. Een thema dat erg actueel is en wat veel Dordtenaren bezighoudt.

 • Jubilerende Ondernemer? Geef je op voor de bijeenkomst!

  Ben jij een ondernemer die een 25-, 40-, 50-, 75-, 100- of 125-jarig jubileum viert dit jaar? Geef je dan op voor de feestelijke bijeenkomst voor Jubilerende Ondernemers. De gemeente organiseert dit jaar voor de 11e keer de bijeenkomst, die ondernemers in Dordrecht in het zonnetje zet. Elk jaar komen tientallen ondernemers samen om op één avond te netwerken, te borrelen en een uniek aandenken van de wethouder van Economische Zaken en Ondernemen te ontvangen.

 • Spoorzone in de spotlight tijdens Provada 2018

  07 juni 2018

  4.000 woningen bouwen in de komende 4 jaar en plancapaciteit voor nog eens 6.000 woningen in de jaren daarna. Dat is wat de gemeente Dordrecht wil. Want er is veel vraag naar wonen in de stad.

 • Groene stroom voor Dordtse ondernemers: Zon op Bedrijfsdaken

  04 juni 2018

  De gemeente Dordrecht wil in 2050 volledig energieneutraal zijn. Niet alleen de gemeente wil dit bereiken, ook de Dordtse ondernemers vragen om duurzaamheid. Om duurzaamheid zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt de gemeente samen met Energie Corporatie Dordrecht, aan ondernemers en instellingen de mogelijkheid mee te doen in het duurzaam collectief ‘Zon op Bedrijfsdaken’.

 • Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieplannen?

  09 mei 2018

  Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieplannen? Dan mag u dit event niet missen! Tijdens 'Innoveren & Investeren' op woensdagmiddag 23 mei helpen we u graag op weg met praktische informatie over fondsen, subsidies en regelingen die voor u beschikbaar zijn.

 • Rotonde opgefleurd

  02 mei 2018

  Hij was veel in het nieuws: de rotonde Groenezoom. De plek waar Groenezoom, Chico Mendesring en Hastingsweg bij elkaar komen is een van de drukste punten van Stadspolders.

 • Ondernemers zetten zich in voor een kauwgomvrije binnenstad

  23 april 2018

  Een schone straat… je heb het zelf in de hand. Erger jij je ook wel eens aan de grote hoeveelheid kauwgom die jarenlang platgetrapt op straat blijft liggen? De ondernemers in de binnenstad van Dordrecht willen hier graag iets aan doen. Daarom wordt er gestart met een Pilot om de binnenstad kauwgomvrij te maken.

 • Gemeente controleert op winkeltijden tijdens Pasen

  23 maart 2018

  Handhavers van de gemeente Dordrecht controleren tijdens de Paasdagen op winkeltijden. Deze openingstijden heeft de gemeente vastgelegd in de Verordening Winkeltijden Dordrecht. Om te kijken of winkeliers de regels naleven, volgen er controles. Dit geldt voor winkels in binnenstad, winkelcentra en meubelboulevard.

 • Op de hoogte blijven van bekendmakingen?

  05 februari 2018

  Wilt u berichten over formele besluiten, die direct invloed op uw buurt hebben, zoals vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan voor de e-mail service bekendmakingen.