Avond voor gescheiden ouders

Tijdens de Week van de Opvoeding is er woensdag 9 oktober een speciale avond voor ouders die gescheiden zijn of die gaan scheiden.

Jaarlijks horen 70.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Voor de problemen van de scheidende ouders is veel aandacht. Maar wat hebben kinderen nodig als hun ouders gaan scheiden? Bij stichting Villa Pinedo zijn de kinderen aan het woord. Het is de plek waar kinderen van gescheiden ouders ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Ze zijn een luisterend oor voor kinderen en ze maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart omgaat van kinderen met gescheiden ouders.

Ervaring kinderen

Tijdens de Week van de Opvoeding is er woensdag 9 oktober een speciale avond voor ouders die gescheiden zijn of die gaan scheiden. Twee kinderen van Villa Pinedo komen vertellen over hun ervaringen met de scheiding van hun ouders. Wat het met hen heeft gedaan en nog steeds met hen doet. En hoe zij hun ervaringen omzetten in kracht en andere kinderen steunen en tips geven.

Aanmelden

U bent van harte welkom op de avond voor gescheiden ouders. Aanmelden kan via jgzdigitaal.opvoedplein@careyn.nl. Vermeld daarbij uw naam en met hoeveel personen u komt.

Van 7 tot en met 14 oktober staan ouders, opvoeders en jeugdprofessionals centraal in de workshops en activiteiten van de Week van de Opvoeding.