Fleur je straat op met Burendag

Ieder jaar vieren we op de vierde zaterdag in september 'Burendag', een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig bijeen en veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Bijvoorbeeld met een leuke opfleuractie voor de straat.

Wil jij in het weekend van 27 tot en met 29 september ook met je buren aan de slag om jouw straat op te fleuren? Liggen de voortuinen in jouw straat vol tegels en is er weinig groen? En zou je dat graag willen veranderen? Meld je dan samen met je buren aan voor de Burendag straatopfleuractie bij de Gemeente Dordrecht. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier. Wij komen dan de oude tuintegels gratis bij je ophalen en voeren ze af. Je moet ze wel eerst zelf uit je tuin halen. Je krijgt gelijk een lading compost in de plaats, zodat jullie meteen aan de slag kunnen in jullie tuinen. Ook in het najaar zijn er genoeg bloeiende planten die de wijk opfleuren (en die bovendien zeer gewaardeerd worden door insecten, bijen of vlinders).

Aanmelden kan samen met minimaal 4 andere buren. Wij halen alle tuintegels op 1 plek op. Ook compost storten we op 1 centrale plek.

Wij halen de tuintegels op bij de eerste 20 aanmeldingen. Inschrijven kan tot en met 8 september. Heb je er al zin in? Wij wel in ieder geval!

Heb je vragen over deze actie? Stuur dan een mail naar: Wijmakendordtgroen@dordrecht.nl