Inwonerstest nieuwe service ID Bellen

Soms wilt u meer persoonlijke informatie dan wij u via de telefoon mogen geven. Persoonlijke informatie zoals:  

  • Waarom krijg ik deze maand minder uitkering?    
  • Wat is de status van mijn aanvraag?     
  • Hoeveel personen staan er ingeschreven op mijn adres?   

Wij beantwoorden zulke persoonlijke vragen alleen als wij zeker weten dat u bent wie u zegt te zijn. Als u ons belt, stellen wij daarom altijd een aantal  controlevragen. Toch kan het voorkomen dat wij de gevraagde informatie niet met u mogen delen. Dat doen wij om fraude met uw gegevens te voorkomen. 

Om dit makkelijker en toch veilig te doen, hebben de gemeenten Arnhem, Nijmegen en de Drechtsteden een nieuwe service ontwikkeld. Deze service heet ID Bellen. Met ID Bellen weet de medewerker van de gemeente zeker dat u bent wie u zegt te zijn. Voordat we die service gaan gebruiken, willen wij deze eerst goed testen. 

Deelnemers test gezocht 

Wij testen ID Bellen op 22, 23 en 24 september tussen 14:00 uur en 17:00 uur. U neemt 1 van deze middagen deel. U kunt de hele test vanuit huis doen. U heeft alleen een smartphone nodig die niet ouder is dan 6 jaar. Tijdens de test vragen we u om een app te installeren waarmee u met de gemeente belt. Meer informatie krijgt u vooraf via e-mail toegestuurd. Na afloop vult u een vragenlijst in met uw mening over ID Bellen.  

De test duurt ongeveer een halfuur. Als dank krijgen de eerste 50 deelnemers van ons een cadeaubon van €10,-. Het aantal inwoners dat kan deelnemen is beperkt, wees er dus snel bij! 

Aanmelden 

Aanmelden kan tot en met donderdag 17 september. Heeft u tijd en wilt u meedoen? U meldt zich aan door een e-mail naar idbellen@dordrecht.nl te sturen. In het onderwerp zet u “Aanmelden ID Bellen”. Geef hierin uw naam en telefoonnummer door. We nemen dan contact met u op om een belmoment af te spreken.  

Wilt u na afloop van de test de resultaten van het onderzoek ontvangen via de mail? Dan geeft u dit bij het aanmelden in u e-mail aan.

Toestemming en privacy

Als u zich aanmeldt voor de test dan geeft u ons toestemming de volgende persoonsgegevens te gebruiken:  

  • uw naam en e-mailadres voor het versturen van de instructie en het bijhouden van een deelnemerslijst
  • uw telefoonnummer om een afspraak te maken voor uw deelname aan de test
  • uw naam, geslacht en BSN voor het uitvoeren van de beltest. Let op: deze persoonsgegevens worden automatisch en gelijk na het telefoongesprek verwijderd​​​​​​

Al uw gegevens die we gebruiken voor de test verwijderen we na afloop van de test. Dit is niet later dan 1 november 2020.

U kunt naar idbellen@dordrecht.nl mailen voor vragen of het intrekken van uw toestemming. Daarnaast kunt u een beroep doen op uw privacy rechten. Op de website idbellen.nl/id-bellen/privacyverklaring leest u informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens.

Meer informatie 

Op onze website www.idbellen.nl leest u meer over ID Bellen.