Kosten trouwen en registratie partnerschap

Bekijk de kosten voor de locaties Stadhuis en Stadskantoor, trouwboekje, getuigen van de gemeente, wijzigen van de datum en meer

Voor de betaling van uw huwelijk of registratie partnerschap maakt u een afspraak en betaalt u met pin. Alleen als pinnen echt niet mogelijk is, accepteren wij ook gepast contant geld.

Stadhuis

U kunt in de Kennedyzaal in totaal 56 gasten ontvangen en in de Jachtkamer 18 gasten.

Van 09.00 uur tot 20.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met donderdag  € 540,-
  • vrijdag € 758,-
  • zaterdag € 1.020,-
  • zondag € 1.629,-

Van 20.00 uur tot 09.00 uur met toespraak:

• maandag tot en met zondag € 1.629,-
Stadskantoor

maandag t/m donderdag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) zonder toespraak: € 234,-. U mag met maximaal 8 personen komen. Dit is inclusief (bruids)paar en getuigen. U regelt dit aan de balie van de gemeente.

Keuzelocatie

Van 09.00 uur tot 20.00 uur:

• maandag tot en met donderdag € 431,-
  • vrijdag € 648,-
  • zaterdag € 910,-
  • zondag € 1.629,-

Van 20.00 uur tot 09.00 uur:

• maandag tot en met zondag € 1.629,-

Het officiële deel in de zaal duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kan uw gezelschap u feliciteren en is er tijd om foto's te maken.

Gratis zonder toespraak

maandagochtend om 09.00 uur en 09.30 uur (op het Stadskantoor). U mag met maximaal 8 personen komen. Dit is inclusief (bruids)paar en getuigen. U regelt dit aan de balie van de gemeente. Maak een afspraak voor meer informatie.  De beschikbare tijden om gratis te trouwen of gratis uw partnerschap te registreren zijn voor 2022 bezet. Vanaf 2023 hebben we weer beschikbare tijden.

Reserveren extra tijd

€ 54,50 per 30 minuten.

Wijzigen of afzeggen

Binnen 4 weken voor de geplande datum kost wijzigen of afzeggen € 86,65

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

Trouw- of partnerschapsboekje

Een trouwboekje is niet verplicht. U kunt kiezen uit 3 soorten trouwboekjes:

• € 27,80 voor een standaard boekje
  • € 38,70 voor een linnen boekje
  • € 43,60 voor een luxe boekje

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen. U kunt uit deze trouwboekjes kiezen (pdf, 169 kB).