Subsidie Dordrecht 800 jaar Stad

Zin in een feestje? In het jaar 2020 vieren we binnen onze stad dat Dordrecht 800 jaar geleden stadsrechten kreeg. Door die stadsrechten is onze stad ook echt de oudste stad van Holland. Een gebeurtenis om niet te vergeten! Wij willen dit met activiteiten gericht op het verleden, het heden en de toekomst samen vieren.

Het hele jaar door zijn er activiteiten die we voor, maar ook samen met inwoners organiseren. Centraal staat het versterken van de saamhorigheid en de verbinding met de stad.

Houd voor meer tips en informatie de website www.dordrecht800.nl de komende tijd in de gaten!

In aanmerking komen

U mag subsidie aanvragen als de activiteit onder andere:

• binnen het jaar 2020 plaats vindt
  • een relatie heeft met het thema: 'Wat maakt Dordrecht zo bijzonder?'
  • is gericht op samenwerking en saamhorigheid
  • voor iedereen toegankelijk is
  • plaatsvindt binnen de gemeente Dordrecht

In de subsidieregeling Dordrecht 800 jaar Stad vindt u alle eisen terug.

Aanvragen

Als u een mooi en/of goed plan heeft om een feest of activiteit te organiseren, vraag dan de subsidie aan. Om uw aanvraag goed te beoordelen, stuurt u ook uw plan mee.

Binnen 13 weken (na de uiterste aanvraagdatum per termijn) krijgt u bericht. We hebben 3 termijnen waarbinnen u de aanvraag mag insturen. De termijnen zijn:

• van 15 september tot 1 oktober 2019
  • van 1 oktober tot 1 december 2019
  • van 1 december tot 1 maart 2020

Stuur uw aanvraag digitaal in   u heeft hiervoor DigiD of eHerkenning nodig.

Let op! Bij de digitale aanvraag heeft u ook de aanvraag in pdf nodig. Uw voordeel met de digitale aanvraag is dat u alle gevraagde stukken eenvoudig uploadt en meestuurt.

Uw aanvraag (pdf, 180 kB) en uw plan voor het feest of activiteit stuurt u op naar:

Gemeente Dordrecht
Ter attentie van het College van B&W
Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht

In het stappenplan leest u of u voor uw feest / activiteit een vergunning nodig hebt of een melding moet doen.

Beslissing op uw aanvraag

We hebben een selectiecommissie die alle aanvragen per termijn beoordeelt. Zij adviseert over het toekennen en de hoogte van de subsidie. In haar afwegen neemt zij onder andere mee:

• soort feest / activiteit
  • doelgroep voor het feest / activiteit
  • uitstraling van het feest / activiteit
  • spreiding van feesten / activiteiten in tijd en plaats

Binnen 13 weken (na de uiterste aanvraagdatum per termijn) krijgt u bericht.

Heeft u vragen?

Neem met vragen contact op via e-mail dordrecht800@dordrecht.nl of kijk op www.dordrecht800.nl voor meer informatie.