Renovatie Wantijbrug

De Wantijbrug in de N3 is na jaren intensief gebruik in slechte staat. Daarom moet Rijkswaterstaat de brug renoveren.

Wat en wanneer

Vanaf 19 januari 2020 19.00 uur gaat de brug voor 2,5 maand dicht. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor auto's, vrachtwagens en motoren. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. De N3 gaat dicht tussen afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Op 3 april 2020 kunnen auto's, vrachtwagens en motoren weer over de brug rijden. Meer informatie over de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Wantijbrug in de N3 op www.n3werkzaamheden.nl.

Voorbereiding

Voordat de renovatie begint, treft Rijkswaterstaat voorbereidingen. Hiervoor sluiten ze grote delen van de N3 af aan beide kanten van de Wantijbrug van 19 januari, 19.00 uur tot 20 januari, 06.00 uur. De N3 richting Papendrecht is dan dicht tussen Sterrenburg (Copernicusweg) en de afslag bij de Staart/Merwedestraat. De andere kant op richting het zuiden is de N3 afgesloten tussen Papendrecht en de afslag bij de Provincialeweg.

Omleidingen

Rijkswaterstaat leidt doorgaand verkeer op de N3 en Wantijbrug om over de A16 en A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A59, de A27 en de A15 rijden. Lees verder over de omleidingen op de pagina Maatregelen Wantijbrug. Kijk voor actuele verkeersinformatie op www.dordrechtonderweg.nl en plan uw route met het openbaar vervoer, de fiets of de auto.

Alternatieven

Tijdens de afsluiting kunnen fietsers en voetgangers de brug blijven gebruiken. Ook de bussen van het openbaar vervoer mogen over de brug rijden. Gebruik vooral het openbaar vervoer of de fiets. Of ga thuiswerken. Neemt u toch de auto, reis dan zoveel mogelijk buiten de spits. Meer informatie over de alternatieven zoals het huren van e-bikes vindt u op www.ways2go.nl.

Maatregelen, vragen en antwoorden

Rijkswaterstaat neemt samen met de gemeente maatregelen om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden. We kijken naar omleidingen, bebording en communicatie, aanpassing van verkeerslichten, inzet van extra bussen en verschillende fietsacties. Op deze pagina kunt u meer lezen over de maatregelen tijdens de werkzaamheden.

De afsluiting van de N3 door de werkzaamheden aan de Wantijbrug roepen veel vragen op. Antwoorden vindt u op de pagina  veel gestelde vragen en antwoorden.

Contact

Staat uw vraag niet bij de meest gestelde vragen en antwoorden? Dan kunt u ons bellen via 14 078 (telefoonnummer met 5 cijfers). Van maandag 20 januari tot met vrijdag 24 januari zijn wij bereikbaar van 07.00 - 19.00 uur voor vragen over de afsluiting van de Wantijbrug. De overige weken zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag: 08.30 - 17.00 uur. Of kijk op de speciale website van Rijkswaterstaat www.n3werkzaamheden.nl over de werkzaamheden aan de Wantijbrug.

Bekijk ook de informatie in dit filmpje (YouTube) over de afsluiting van de Wantijbrug.